Dödsloppet fortsätter – efter samråd med familjen

Cykelloppet Schweiz runt fortsätter efter samråd med den förolyckade schweiziske cyklisten Gino Mäders familj. Tre stall har dock hoppat av – däribland Bahrain-Victorious som Mäder tillhörde.

Cyklisterna i Gino Mäders stall hyllade sin avlidne lagkamrat under fredagen, i helgen slutförs Schweiz runt bland annat på inrådan av Mäders familj.

Cyklisterna i Gino Mäders stall hyllade sin avlidne lagkamrat under fredagen, i helgen slutförs Schweiz runt bland annat på inrådan av Mäders familj.

Foto: Gian Ehrenzeller/AP/TT

Cykel2023-06-17 12:18

Den sjunde och åttonde etappen, som avslutar etapploppet, kommer att köras under helgen som planerat. Men lördagens etapp avgörs efter vissa modifieringar.

Arrangören skriver på sin webbplats att beslutet om att fortsätta tävlingen har tagits i samråd med stallen, cyklisterna och Gino Mäders familj.

Den 26-årige Mäder avled i fredags av de skador han ådrog sig i samband med torsdagens målgång där han kraschade och landade i en å.

Arrangören fick hård kritik för att målgången var placerad i ett nedförsparti med hastigheter på över 100 kilometer i timmen.

"Idioti att hålla en sådan här målgång nedför", skrev svenske cyklisten Tobias Ludvigsson i ett sms till TT.

Ludvigsson var tveksam till att tävla vidare, men hans stall finns fortfarande kvar i tävlingen.

Däremot har förutom Bahrain-Victorious också Intermarche-Circus Wanty och Tudor dragit sig ur.

I det sistnämnda stallet ingår Lucas Eriksson som låg på 102:a plats i sammandraget.

"Vi har pratat med både utövarna och ledarna. Vi tycker att det är det mest humana att dra oss ur med respekt för våra egna cyklister och för Gino", skriver Bahrain-Victorious i en tweet.

Även damernas Schweiz runt, som startar på lördagen och pågår i fyra dagar, ska köras som planerat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om