Lokala framgångar i Vretabiken

Ett tiotal lokala cyklister från Vimmerby och Kisa deltog i helgen i Vretabiken. Flera av dem placerade sig väl i den tuffa och krävande tävlingen.

Lokala deltagare i Vretabiken. Fr.v: Peter Tunek, Johan Myhrén, Anton Pettersson, Christoffer Gustafsson och Peter Alvarsson.

Lokala deltagare i Vretabiken. Fr.v: Peter Tunek, Johan Myhrén, Anton Pettersson, Christoffer Gustafsson och Peter Alvarsson.

Foto: Privat

Cykel2018-05-28 15:55

Peter Tunek som tävlar för CK Wimer och Cykel 33:an var en av de lokala deltagarna som lyckades väl. Han körde de 35 kilometerna på 1 timme och 34 minuter och noterade en tolfteplats.

– Det gick ganska bra, men framförallt var det en kul och lite annorlunda tävling. Vanligtvis brukar vi köra mellan fem och sex mil där en hel del av banan är grusväg. Nu var det bara 35 kilometer, men banan var mestadels förlagd till skogsstigar med mycket stenar och rötter som gjorde det svårkört. Dessutom var banan kuperad och hade många tvära svängar. Sedan var ju värmen rätt så påtaglig så det blev ganska påfrestande, säger Peter Tunek som inte klarade sig helt från incidenter under vägen.

– Jag hamnade rejält ute i skogen en gång när jag kom för fort mot en tvär sväng. De som hade kört banan tidigare hade nog en fördel på så vis att de kände till svårigheterna. Av de andra som deltog verkade de flesta nöjda med sina insatser. Albin Sandberg som kör för Kisa kom åtta totalt och var några minuter före mig och körde riktigt bra. Hans klubbkamrat Peter Alvarsson låg före mig länge, men tappade tid på en punktering och blev 15:e till slut. Sedan vet jag att Simon Svensson tvingades bryta på grund av lite tekniska problem, sa Peter Tunek som tyckte att det var kul med många lokala deltagare.

– Några killar som kör mest som motionärer var också med och testade och det är kul att fler är intresserade och vill vara med.

Resultat lokala cyklister

8 Albin Carlsson 1:32:53

12 Peter Tunek 1:34:18

15 Peter Alvarsson 1:35:49

23 Anton Pettersson 1:37:29

35 Johan Myrén 1:43:22

45 Christoffer Gustafsson 1:47:13

57 Mattias Borsiö 1:51:04

114 Svenne Bälter 2:12:42

124 Peter Nilsson 2:16:05

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!