Svenskan i U23-topp: "En dröm som blir sann"

Julia Borgström, 21, gör succé på damernas Tour de France. Med två etapper kvar är hon högst upp i resultatlistan för cyklisterna som är yngre än 23 år. –Det är fantastiskt, säger hon till Eurosport.

Marianne Vos, i den gula ledartröjan, tog sin andra seger på touren.

Marianne Vos, i den gula ledartröjan, tog sin andra seger på touren.

Foto: Jean-Francois Badias/AP/TT

Cykel2022-07-29 16:50

Julia Borgström är den enda svenska cyklisten som deltar i damernas Tour de France. Efter den sjätte etappen är hon högst upp i resultatlistan av alla "unga åkare", åkare under 23 år.

Det innebär att hon på nästa etapp får bära den vita tröjan, som är avsedd för den högst placerade unga åkaren.

– Det är fantastiskt. Det är en dröm som blir sann, säger Borgström till Eurosport.

I totalställningen återfinns Borgström på 23:e plats.

Touren avslutas i helgen med två bergsetapper, som är nya för Borgström. Men hon tänker försöka behålla sin ledning och den vita tröjan.

– Jag har aldrig cyklat i de här bergen tidigare. Så det kommer definitivt bli en utmaning, men vi går in hundra procent för det, säger hon till Eurosport.

Fredagens 129 kilometer långa etapp cyklades mellan Saint-Dié-des-Vosges och Rosheim. Totalledaren Marianne Vos, Nederländerna, segrade efter en spurtstrid. Marta Bastianelli, Italien, blev tvåa.

Vos och Bastianelli har utkämpat strider om segrar förut. I junior-VM 2004 cyklade Vos hem ett guld i linjelopp före just Bastianelli.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!