Segraren av Tjusttrampet var rejält uppvärmd

Uppvärmningen blev längre än själva loppet för vinnaren av Tjusttrampet, Simon Svensson från CK Vimer.

Simon Svensson segrade i herrklassen i Tjusttrampet.

Simon Svensson segrade i herrklassen i Tjusttrampet.

Foto: Rikard Nilsson

Cykling2021-09-04 20:00

Simon som bor i Vimmerby cyklade från Vimmerby till startplatsen vid Bruksliden i Ankarsrum som uppvärmning, men den blev längre än beräknat.

– Jag hade räknat med att det skulle vara 3,5 mil, men så tog jag en annan sväng och det blev fem istället. Det var precis så jag hann till start. Jag blev lite trött på slutet med tanke på att det blev nio mils cykling, säger Simon Svensson.

Simon var i ensam ledning i stort sett hela det 42 kilometer långa loppet eftersom han drog i väg direkt från start.

–Det var tungt och vinden kom åt på flera håll. Det var nytt material på banan i början och det gjorde att det blev lite tyngre, säger Simon.

Simons segertid var 1,28,17 och tvåa blev Christian Meijer på tiden 1,30,22. Trea kom Marcus Kilveus, Hjorten CC, med tiden 1,32,00.

– Det var tredje gången som jag kom till start och det var första gången som jag vann. Vi brukar köra 60 kilometersloppet, men det blev ju inställt i år, säger Simon Svensson.

undefined
Emma Gustavsson segrade i damklassen i Tjusttrampet.

I damklassen segrade Emma Gustavsson, Västervik, på tiden 1,45,32. Tvåa kom Louise Ström, Västervik, på tiden 1,46,43, och trea blev Jenny Nachtweij, Västervik, på tiden 1,54,23.

– Det var första gången som jag körde på riktigt. Tidigare har jag bara kört på skoj. Jag försökte hänga med en klunga och det lyckades jag med ganska länge, säger Emma Gustavsson.

Totalt anmälde sig 124 cyklister till Tjusttrampet och Lilla Tjustrampet. Det var en siffra som arrangören Tjust Bike & Running Club var nöjda med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!