Ungdomar lockades till premiären: "Över förväntan".

I tisdags var det premiär för ungdomsträning i CK Wimers regi - delvis på den helt nyanlagda slingan till på köpet. Uppslutningen var bra. "Det överträffade våra förväntningar", säger Peter Tunek.

Mountainbike-intresset i Vimmerby växer.

Mountainbike-intresset i Vimmerby växer.

Foto: Magnus Strömsten

Cykling2020-04-08 16:05

Intresset för mountainbike växer. Nu satsar CK Wimer på ungdomsträning en gång i veckan. Och man kan minst säga att klubben fick en bra start och ett bra mottagande. 

– Det var bättre än vad vi hade vågat hoppats på. Inte minst med tanke på att vi inte har gått ut och marknadsfört satsningen så hårt. Vi ville prova ett par gånger först för att pejla intresset, säger ordföranden Peter Tunek. 

Hur många ungdomar var på plats?

– Det var ett 20-tal ungdomar, i varierande åldrar. Det var allt i spannet mellan fem-sex år och upp till 14-15 åringar. Det var en bra blandning och vi delade in dem i olika grupper. 

Tunek säger att de äldre provkörde den nya slingan, medan de yngre tränade på en enklare bana. Träningen pågick i en timme. 

Vad fick ni för respons?

– Vi frågade vad de tyckte efter träningens slut. Och vi fick ett unisont ja. De hade roligt. Jag tror att många av dem kommer tillbaka nästa vecka – och det är inte omöjligt att det här sprider sig till andra ungdomar och att fler får upp ögonen för sporten. 

– Jag måste säga att vi tyckte det var extra roligt att det också kom några tjejer på träningen. Det är kul att få med dem. Om vi tittar på de vuxna som kör mountainbike, alla fall här, så är det mansdominerat. Börjar tjejer träna i ung ålder, så är det goda möjligheter att de kör även när de blir äldre och det vill vi. 

Peter Tunek, CK Wimer.
Peter Tunek, CK Wimer.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!