"Då kommer livet bli mycket enklare"

Vimmerby Hockey fick avsluta HockeyEttans grundserie på bästa möjliga sätt och bjöd publiken på flera läckra mål i 7–3-segern hemma mot Dalen. "Vi tar med oss att vi kan vinna täta matcher och att vi kan göra mål", säger VH-tränaren Phil Horsky.

Fortsättningsserien väntar för Phil Horsky och hans Vimmerby Hockey.

Fortsättningsserien väntar för Phil Horsky och hans Vimmerby Hockey.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2019-12-11 21:57

Det var aldrig något snack. Vimmerby var bättre än Dalen under i stort sett hela matchen och vann med 7–3.
– Attityden vi visar är väldigt bra och vi skapar också mycket chanser och kunde gjort fler mål. Det var en rättvis seger, säger Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky efter matchen. 
– Det kändes som att alla spelare ville delta idag (läs onsdag) och alla ville vara med. Det var inga passagerare idag, fyller assisterande tränaren Mattias Lindén på.

VH bjöd stundtals på mycket fint spel och Niklas Salos 6–1-mål var ett av många exempel på det. Båda lagen var inför matchen borta från Allettan och visste att det var Fortsättningsserien som gäller oavsett utgång i matchen. Det kanske bidrog till att VH-spelarna kunde spela utan press.
– Det var ändå en viktig match med tanke på att man tar med sig poäng in till fortsättningen men efter 3–0 och 4–1 så släpper det mer för grabbarna idag och det syns även på passningsspelet. Matchen handlade samtidigt om prestige och stolthet och vi är skyldiga varandra och killen som sitter bredvid i omklädningsrummet att ge allt, säger Phil Horsky. 

Vimmerby slutar därmed åtta i HockeyEttans grundserie och får som tidigare nämnt sikta in sig på Fortsättningsserien som drar igång den 28:e december. 
– Vi tar med oss att vi kan vinna täta matcher och att vi kan göra mål. Vi kommer att skruva här och där i laget men när vi sammanfattar allt så kan vi se att vi bland annat är i topp i serien tillsammans med Kallinge/Ronneby när det kommer till powerplay och boxplay. "Special Teams" är riktigt bra men vi måste bara göra mer mål i spel fem mot fem. Då kommer livet bli mycket enklare, för försvarsspelet sitter nu, säger Horsky. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!