Dackarna fick en flygande start på derbyt i Målilla mot Västervik. Den senaste periodens starka polskduo Maciej Janowski och PiotrPawlicki fick med sig 4–2 i det första heatet efter att Pawlicki bärgat heatsegern och Janowski lyckats köra upp sig till en tredjeplats. Och i det efterföljande heatet fick publiken på G&B Arena bevittna kvällens första "femetta" i reservmötet mellan Dackarnas Frederik Jakobsen och Kasper Gomolski mot bortalagets förare Anton Karlsson och Bartosz Smektala. Hemmaförarna gick segrandes ur den striden, där Jakobsen kom in först i mål, som innebar 9–3 till Dackarna.

I heat 3 tystnade arenan för en stund när Oliver Berntzon i Dackarna kraschade läskigt efter att ha kommit i kontakt med en annan förares däck. Ambulansen kom in på banan. Men lyckligtvis tog han sig efter en stund upp på benen, men lämnade sedan i ambulansen. Berntzon körde inte mer under kvällen efter den olyckan.

Med Berntzon borta fick Jacob Thorssell en tuff uppgift mot Peter Ljung och Mikkel Bech Jensen. Han lyckades komma tvåa till slut och hindrade Västervik att få en välbehövligt "femetta".

Det efterföljande heatet var Dackarnas rätt igenom. Patryk Dudek flög iväg som en kanon och kollegan Frederik Jakobsen hängde på. De tappade aldrig deras positioner. 5–1 till Dackarna och ställningen var då 16–8 till hemmalaget efter fyra körda heat.

PiotrPawlicki och KacperGomolski ville inte vara sämre därefter i mötet mot Mikkel Bech Jensen och Anton Karlsson. Pawlicki plockade hem sin andra raka heatseger och när Jensen fick problem med cykeln kunde Målilla-laget segla in ytterligare en "femetta" och utöka ledningen till 21–19,

Heat 6 var rutinerade Nicki Pedersens rätt igenom, men han fick inte så mycket hjälp av Peter Kildemand som likt Jensen fick problem och slutade klart sist. 3–3 efter att Frederik Jakobsen genomfört ytterligare ett starkt heat och kommit in på en andraplats med Jacob Thorssell bakom sig.

Pedersen var i hetluften igen i heat 7 där han ersatte Jensen och körde tillsammans med Peter Ljung. Hur det skulle sluta var nog ingen beredd på. PiotrPawlicki körde snyggt in sin tredje raka heatseger. Janowski låg länge på en tredjeplats, men i sista kurvan gasade han för full kraft och körde nästintill mirakulöst om Nicki Pedersen och 5–1 var ett faktum. Stående ovationer från hemmapubliken, och ställning 29–13 till hemmalaget.

Heat 8 slutade lika. Thorssell vann på ett starkt sätt, men olyckligtvis för Dackarna slutade Gomolski sist, då Jack Holder och Bartosz Smektala hunnit emellan.

Sen kom något som Västerviks-supportrarna suktat efter under kvällen, nämligen en "femetta" till bortalaget. Peter Ljung vann och revanscherade sig tillsammans med Nicki Pedersen som nog var glad för det efter nederlaget i det sjunde heatet. Frederik Jakobsen knep en poäng medans Patryk Dudek blev utan. 33–21 till Dackarna inför det sista heatet innan den längre vilan.

Vilket blev ett smått märkligt heat. Anton Karlsson i Västervik blev utesluten efter en tjuvstart. I den andra omstarten fick KacperGomolski stopp i starten och i ett drygt varv blev det en duell mellan Dackarnas lagkapten Maciej Janowski och Västerviks Jack Holder. Holder hade då ledningen över Janowski, men plötsligt bröt domaren heatet. Domaren ansåg att Janowski blivit störd i starten av Gomolskis motorproblem och att heatet skulle köras om. Gomolski blev utesluten och publiken fick då bevittna en ren och skär duell mellan Janowski och Holder. Snöpligt nog för Västervik gick Janowski segrandes ut heatet som slutade 3–2. Något som nog inte var populärt i Västervikslägret.

36–23 inför de avslutande fem heaten.

Det första av dessa fem resulterade i en omstart. Peter Kildemand föll, och fick med sig Patryk Dudek på vägen. Kildemand utesluten och tre förare till omstarten. Dudek med kollegan Thorssell mot Peter Ljung. Den sistnämde hamnade sist i heatet, med Thorssell som segrare. 5–1, och 41–24 till Dackarna.

I det tolfte heatet säkrade Dackarna segern. Kvällens stora stjärna, PiotrPawlicki, körde in sin fjärde raka trepoängare för aftonen i heatet som slutade 4–2 till hemmalaget. 45–26. Segern var därmed klar för Dackarna som nu var på jakt efter bonuspoängen. Det tidigare mötet 2019 slutade 58–32 till Västervik. 26 poängs skillnad.

Det sista heatet innan nomineringsheaten slutade även det 4–2 till Dackarnas favör, där Patryk Dudek blev segrare. 49–28 var ställningen innan två spännande heat där en bonuspoäng stod på spel. Dackarna låg då fem poäng bakom i den kampen.

I heat 14 ställdes Thorssell och Janowski mot Västerviks Jack Holder och Peter Kildemand. Peter Kildemand vann kampen, Janowski kom tvåa och Thorssell trea. 52–31 var då ställningen till dagarna. I och med det var skillnaden ointaglig sett till det förra mötet och Västervik knep bonuspoängen.

Polackerna PiotrPawlicki och Patryk Dudek fick avsluta det betydelselösa sista heatet mot Nicki Pedersen och Peter Ljung. 4–2 till Dackarna efter vinst av Dudek.

56–33 slutade matchen till Dackarna där båda lagen nog åkte hem ganska nöjda. Dackarna glada över ytterligare ett styrkebesked, och Västervik som trots en väldigt svag insats fick med sig bonuspoängen.

Poäng, Dackarna:

1) Maciej Janowski, 9+1

2) PiotrPawlicki, 13

3) Oliver Berntzon, 0

4) Jacob Thorssell, 10+2

5) Patryk Dudek, 11+1

6) Frederik Jakobsen, 9+1

7) KacperGomolski, 4+1

Västervik:

1) Nicki Pedersen, 10+1

2) Peter Kildemand, 3

3) Peter Ljung, 9

4) Mikkel Bech Jensen, 1

5) Jack Holder, 7

6) Anton Karlsson, 1

7) Bartosz Smektala, 2+1