Dackesegern satt hårt inne

Dackarna besegrade Rospiggarna borta i Hallstavik under tisdagskvällen med 48-42. Målillalaget tog ledningen direkt i matchen och såg ut att gå mot en enkel seger men efter pausvilan kom motståndarna in i matchen och gav tillställningen stor spänning.

Dackarna vann borta mot Rospiggarna.

Speedway2019-06-25 20:45

Dackarna tryckte gasen i botten från start i Hallstavik under tisdagen när man besegrade Rospiggarna. Dackarna fick inledningsvis en bra start när Maciej Janowski tog hem första heatet och Piotr Pawlicki tog en etta vilket innebar 4-2 till Dackarna i heat ett. Andra heatet blev oavgjort innan Oliver Berntzon och Jacob Thorssell tog en stark "femetta" i det tredje heatet för Målillalaget.

Rospiggarna svarade med en "femetta" i fjärde heatet men det påverkade knappast Dackarna och framförallt Maciej Janowski och Piotr Pawlicki som briljerade tillsammans och såg till att Dackarna kunde gå till pausvila med en tiopoängsledning (35-25 till Dackarna).

Inför de fem sista heaten fanns det inget som tydde på att Dackarna skulle tappa sin ledning. Hemmalaget Rospiggarna kom dock ut som ett helt nytt lag till de sista heaten och vann det elfte heatet med 5-1 och det tolfte med 4-2. Innan de två sista nomineringsheaten skulle köras hann lagen få tre poäng var i heat 13.

Det gjorde att ställningen inför nomineringsheaten var 41-37 i Dackarnas favör. I heat 14 tog hemmalaget en 4-2-seger vilket bäddade för ett otroligt spännande sistaheat med ställningen 43-41 till Dackarna. Rospiggarnas Jason Doyle fick problem med maskineriet direkt i det sista heatet och fick utgå, vilket innebar att Dackarna redan hade vunnit innan heatet hade körts klart. Målillalaget såg ändå till att ta en "femetta" i heat 15 genom Patryk Dudek och Piotr Pawlicki och fastställa slutresultatet till 48-42 för Dackarna.