Dahl inblandad i allt för VSGF

Virserums SGF säkrade under söndagen en topp fyra-placering mot Lenhovda. Poängmaskinen Simon Dahl var inblandad i nästan samtliga hemmamål i 5–2-segern.

Poängmaskinen Simon Dahl var inblandad i fyra av fem mål i VSGF:s seger över Lenhovda.

ishockey2019-02-10 18:49

Efter en fullkomlig överkörning med 13–2 i ryggen mot Valdemarsvik i torsdags ville VSGF stå för en lika bra insats under söndagen mot Lenhovda.

De blåklädda fick också en riktig smakstart i Modig hallen. I in princip varje match den senaste tiden har Simon Dahl varit inblandad i det mesta Virserum skapat framåt – mot Lenhovda var det ingen skillnad. 1–0 gjorde Dahl själv efter nio minuter efter assist från Jim Nordh och Andreas Lundgren. Samma trio låg även bakom 2–0 där Lundgren satte pucken i nät. 3–0 kom också innan paus. Vem som gjorde målet? Simon Dahl, såklart.

– Det är helt galet vilket stim han är inne i nu Dahl. Men det är kul, hoppas det fortsätter, säger VSGF-tränaren Fredrik Pettersson.

I den andra perioden reducerade gästerna tidigt till 3–1, men det skapade ingen särskild nerv i matchen. Istället gjorde VSGF därefter 4–1 i powerplay där Christoffer Jansson var sist på pucken (Dahl med andra-assisten). Tremålsskillnaden stod sig sedan hela mittenperioden ut.

– Det var ingen höjdarmatch från nåt av lagen, menar Fredrik Pettersson.

Den avslutande tredje perioden går inte till historien som den mest händelserika, men VSGF spelade av matchen snyggt. Vann gjorde man till slut med 5–2 efter mål av Karl Torstensson i slutet.

De tre poängen säkrade en topp fyra-placering.

– Såklart riktigt skönt att det står klart till hundra procent nu.