Där kom första poängtappet för Målilla

Målilla Bandy förlorade sin första match för säsongen borta mot Månsarp under fredagen, trots bra spel och flera klara chanser. "Vi gör vår bästa match för säsongen", säger Målilla-ledaren Leif Malmborg efter matchen.

Målilla ställdes borta mot Månsarp och förlorade med uddamålet.

Målilla ställdes borta mot Månsarp och förlorade med uddamålet.

Foto: Haris Dreco

Bandy2019-12-13 21:45

Inför fredagens bortamatch mot Månsarp hade Målilla Bandy vunnit fem av fem matcher och stod på maximala 10 poäng i division två. Den sviten förlängdes inte, då Månsarp vann matchen med 1–0.
– Det är surt att vi inte får med oss poäng. De gjorde mål på en hörna efter tio minuter och det stod sig. Vi hade nästan spel mot ett mål i den andra halvleken och skapade så mycket bra lägen, men tyvärr så är vi för ineffektiva framåt, säger Leif Malmborg, ledare i Målilla Bandy. 

Malmborg var ändå nöjd med spelet i matchen, trots att det inte blev några mål framåt mot Månsarp som nu tar över serieledningen från Målilla.
– Spelmässigt så gör vi vår bästa match för säsongen. Vi möter ett lag som också är obesegrade och vi visste att det skulle bli svårt, men vi var värda minst en pinne, säger han och fortsätter:
– Deras målvakt får ju pris som matchens bästa spelare. Vi hade några frilägen där vi kom helt fria men där han räddar. Men det är upp till oss också att sätta lägena. 

Ingen spelare stack ut i Målilla utan alla fick beröm för insatsen. 
– Jag tycker att alla spelare gör det jättebra idag (läs fredag) och kämpar verkligen. Men vi är lite för tunna där uppe.  

Månsarp leder division två med sina tio poäng, lika många som Målilla. Månsarp har dock bättre målskillnad. De har även spelat en match mindre än Målilla. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!