HFK-tränaren Jerker Einarsson var märkbart besviken efter nederlaget.

– Det är tungt att åka på en sådan här förlust. Vi kommer upp till 1–1 i början av andra och tar över matchen. Sedan får de 2–1 på en fast situation. De är ett huvud längre än oss, så de är ju tunga på fasta. Då kan man inte ge bort frispark, efter frispark och hörna efter hörna. Till slut får de in en av dem och det fick de ju, säger Jerker Einarsson.

Lagkaptenen John Svensson gjorde Hultsfreds enda mål. Det saknades dock inte chanser för hemmalaget.

Artikelbild

| Jerker Einarsson var nöjd över första HFK-segern.

– Vi försöker flytta fram i slutet och går ner på trebackslinje. Vi får också några heta lägen men där saknas det lite skärpa. Jag tycker att vi skulle kunna få in 4–2 kanske. De har bara ett bra läge egentligen, när de skjuter över vid öppet mål. Sett till chanser ska vi vinna den här matchen, säger Jerker Einarsson.

Hultsfred har nu inlett med två raka förluster. Einarsson är dock övertygad om att HFK kommer att kunna utmana framöver.

– Marginalerna kommer att vara små i den här serien tror jag. Jag är inte imponerad av Stensjöns spelsätt heller. Likadant med Oskarshamn, jag trodde de skulle vara bättre. Vi är ju där och nosar. Det är bara att jobba vidare och tro på det vi gör, säger Jerker Einarsson.