Redan förra veckan avslöjade Vimmerby Tidning att Jacob Thorssell fanns på Dackarnas radar över tänkbara nyförvärv inför 2019. Så blev det också. Under onsdagen bekräftade Dackarna att Thorssell skrivit på ett ettårsavtal med Målillaklubben.

– Det känns bra. Jag känner att jag har en bra möjlighet att utvecklas till en bättre speedwayförare i Målilla, det är en större och mer internationell bana i Målilla, som passar mig bättre, säger Jacob Thorssell.

Thorssell kommer från tre säsonger med Rospiggarna, där han var med och vann guld första året, 2016. Årets säsong har dock varit sämre för Åtvidabergssonen.

– Jag har haft tre bra år i Rospiggarna, där det gick väldigt bra första året, även andra året var bra men i år har det inte fungerat för mig. Så är det ibland, och jag känner att jag behövde ett miljöombyte, säger Jacob Thorssell.

Han valde Dackarna i konkurrens med grannklubben Västervik Speedway och mästarklubben Smederna.

– Det var egentligen ingen budgivning, utan jag valde det som jag kände var bäst för mig. Jag hade lite snack med både Västervik och Smederna, men tror att jag har störst chans att utvecklas som speedwayförare i Dackarna, säger Jacob Thorssell.

Jacob Thorssell blir därmed tillsammans med Patryk Dudek och Oliver Berntzon Dackarnas tredje förare under kontrakt till säsongen 2019.