De spelarna tar plats i damelvan

I dag är det säsongspremiär för "Månadens damelva". Sju klubbar är representerade. Bland annat tar Frödinges historiska målskytt plats på mittfältet.

10 maj 2019 11:05

Målvakt

Julia Fridell, Gullringens GoIF: Efter en lärorik debutsäsong, med många storförluster, har Gullringen steppat upp i år. I derbyt mot HM IS kom säsongens första seger (2–1). Då var Julia Fridell mycket duktig när hemmalaget jagade en kvittering i den andra halvleken.

Backar

Nathalie Milton, Vimmerby IF: "Jag lägger av". Det var Nathalie Miltons besked efter den förra säsongen. Men comebacken dröjde inte speciellt länge och nu är hon en av Vimmerbys viktigaste spelare i damettan. Lever mycket på sin inställning och nickstyrka.

Matilda Brogie, FBSK: Trots fyra raka förluster har Frödinge visat att de hänger med i division två-tempot. Inte minst defensivt. Bland annat har mittbacken Matilda Brogie varit duktig i de inledande matcherna.

Emma Steinholtz, Rosenfors IK: Skyttedrottningen Ellen Erlandsson saknas i år (gravid). Det gör att laget måste höja det defensiva spelet en nivå. Och hittills har det sett lovande ut. Emma Steinholtz var en av RIK:s bästa spelare mot Hultsfred.

Mittfältare

Alva Engqvist, HM IS: Det var länge tveksamt om HM IS skulle ha något damlag i år. Men jodå. Så blev det. Alva Engqvist, som är en av nyckelspelarna, var duktig mot Gullringen och gjorde dessutom mål.

Pauline Schmidt, Hultsfreds FK: Blev stor matchvinnare i derbyt mot Rosenfors med sina två mål, varav det första var ett långskott som ställde målvakten. Just skottet är hennes främsta styrka. HFK har tre raka segrar.

Anna Karlsson, Vimmerby IF. Med sin löpkapacitet och inställning är hon en perfekt länk mellan Vimmerbys mittfält och anfall. Gjorde bland annat en bra match i 4–3-segern mot Onsala.

Louise Pettersson, FBSK. Det dröjde drygt 330 minuter. Sedan gjorde Louise Pettersson det historiska premiärmålet för FBSK i division två med ett kliniskt avslut. Dessvärre räckte det inte till poäng mot Boren.

Anfallare

Sofia Ejlertsson, Rimforsa IF: Skulle egentligen ha spelat i Linköpings FC, men återvände till Rimforsa när LFC la ner sitt F19-lag. Det tackar RIF för. Med sin snabbhet och målfarlighet leder hon lagets jakt på en division tre-plats.

Nathalie Johansson, Vimmerby IF: Trots att VIF:s anfallsstjärna bara har gjort ett spelmål så här långt är hon given i elvan. Spelar på en helt egen nivå emellanåt. Var helt dominant när laget vann över Onsala.

Laura Solterbeck, Hultsfreds FK: Var glödhet i säsongsinledningen med sju mål på två matcher. Bland annat gjorde hon hattrick i 3–2-segern mot Gullringen, där avgörandet kom i slutet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Michael Nordin