Deppa inte Sverige – här är nya medaljchanser

Det blev ingen svensk medalj i mixedstafetten den här gången heller.

Men VM i Antholz är långt.

Här är tre andra medaljchanser för de blågula skidskyttarna.

13 februari 2020 18:07

+ Jaktstart, damer, söndag klockan 13.00:

Chanserna i jaktstarten är naturligtvis avhängda hur det går i fredagens sprint. Men så länge någon av svenskorna, Hanna Öberg, Linn Persson, Mona Brorsson eller till och med Elvira Öberg, är bland de tio främsta efter sprinten kan allt hända i jaktstarten. Hanna Öberg har medaljchans i varje lopp hon ställer upp och i just jaktstart har hon varit på pallen två gånger i världscupen den här säsongen. Hon gillar att jaga och hon är i strålande skjutform – något hon visade i mixedstafetten.

+ Distans, damer, tisdag klockan 14.15:

Hanna Öberg är regerande OS- och VM-mästare i distansloppet. Kan hon slå till ännu en gång? Absolut. Hon klarar på något sätt av att gilla läget där allt hänger på det där sista stående skyttet och en bom kostar en hel minut, och självförtroendet på skjutvallen är på topp.

+ Stafett, damer, lördag 22 februari klockan 11.45:

Silver på OS 2018 och silver på VM i fjol. Två pallplatser på fyra försök under världscupen i år, samt en femte- och en tiondeplats. Hanna Öberg beskriver damerna som "det bästa lag vi någonsin haft i svenskt skidskytte" och laget ska självklart kunna slåss om medaljerna ännu en gång. Norge är storfavoriter efter att ha vunnit samtliga fyra stafetter under säsongen och dessutom tog hand om VM-guldet i Östersund i fjol.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Marie Carlsson/TT