Gullringen tillhör topplagen i division fyra, men har bara en inspelad poäng på de två senaste matcherna. Formmässigt ser det bättre ut för HFK, som bröt förlusttrenden med en seger mot Bäckseda senast. Laget befinner sig dock alltjämt på jumboplats.

– Tabellmässigt ligger vi betydligt bättre till än dem. Men vi ska inte underskatta HFK, vi ska göra vårt jobb som alltid. De har allt att vinna och vi har allt att förlora, säger Gullringens tränare Daniel Ohlsson.

Gullringen får tillbaka målvakten Marcin Muszka som varit avstängd en match efter att ha dragit på sig en målchansutvisning mot Bäckseda. Ohlsson tror att det blir bra derbystämning på Knektavallen.

– Jag förväntar mig definitivt mycket känslor. Det låter som världens tråkigaste klyscha men ett derby är ett derby.

HFK har varit hårt drabbat av skador i inledningen av säsongen, vilket har satt sina spår i poängkolumnen. Trepoängaren mot Bäckseda senast var välbehövlig för laget.

– Det var första riktiga matchen som vi kände att vi hade ett riktigt bra lag. Man är mer motiverad som spelare när man har ett bra lag på gång, säger Jerker Einarsson.

För Hultsfreds del väntar nu två raka derbyn, först mot Gullringen och sedan mot IFK Tuna.

– Så det passar bra att vi har en vinst i ryggen. Kommer vi upp i vår nivå så kommer vi att ge dem en rejäl fajt. Gullringen är ett tufft lag att möta, det krävs att vi höjer oss lite extra jämfört med sist.

Vi rapporterar direkt från Knektavallen i vår app och på vår hemsida med start 19.00.