Det var dock VIF Akademi som fick en riktig drömstart i matchen redan efter två minuter. Jesper Lätt prickade in en frispark och kallduschen var ett faktum för Boston.

– Vi låg fel positionsmässigt i första halvlek. Vi var alltid steget efter kändes det som, säger Bostons tränare Robin Olsson.

Men Boston skulle få till sin kvittering. Joakim Hammar höll sig framme och sköt distinkt in 1–1.

Den andra halvleken såg ut att bli mållös och därmed ett kryss i matchen – men då klev Hammar fram igen. I matchminut 86 fixade han 2–1 för BKB och även de tre poängen.

– Han gör det jäkligt bra. Med tanke på att han bara spelat tre matcher med oss har han kommit in i det väldigt snabbt. Han är väldigt viktig för oss, menar Robin Olsson som berömmer Hammar och Eric Lindström för sina insatser.

Nicklas Johansson, tränare i VIF Akademi, tyckte ett kryss hade varit rättvist:

– Vi blandade och gav i dag. Vi har åkt på många såna här sura sena avgöranden i år. Om en match hade varat i 80 minuter hade vi nog haft tio poäng mer än vad vi har nu, säger Nicklas Johansson och plussar för Isak Granström.

I och med segern befäster Boston sin serieledning till 37 poäng och ner till tvåan Ankarsrum har de sju poäng. VIF Akademi ligger fortsatt nia på sina 13 poäng.