"Det är tungt men det är som det är"

Vimmerby IF förlorade borta mot Torstorp med 3-2 under lördagen. Men man var en straffmiss ifrån att kvittera matchen. "De bestämde straffskytt på planen", säger VIF:s Jesper Lätt.

Rickard Thuresson blev målskytt för VIF när man föll borta mot Torstorp.

Rickard Thuresson blev målskytt för VIF när man föll borta mot Torstorp.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2019-09-21 17:24

Vimmerby IF åker ur division tre efter att man förlorat borta mot Torstorp under lördagen. Slutresultatet skrevs till 3–2 för hemmalaget TIF och eftersom Tenhult vann sin match mot Mjölby så har VIF nu fyra poäng upp till kvalplatsen med en omgång kvar. 
– Det är tungt men det är som det är. Vi krigar in i det sista men det räcker tyvärr inte, säger VIF-tränaren Jesper Lätt.

Men det var VIF som ändå inledde lördagsmatchen bäst och tog ledningen genom Joakim Storm i minut 17. Torstorp höjde sig sedan direkt och fick in en kvittering genom Josef Gustafsson fyra minuter senare. Och precis innan halvtidsvilan kom den riktiga kallduschen för VIF, när Torstorps Linus Andersson satte 2–1.
– Vi kommer ut och är ganska spända och nervösa trots att vi tar ledningen. Det är avvaktande hela första halvlek. Vi får inte ihop laget och är ihåliga mellan lagdelarna. Deras mål innan halvtid är tungt, säger Jesper Lätt.
Vad pratade ni om i pausen?
– Att vi fortfarande var med i det men att vi behövde höja oss. Vi gick tillbaka till 4-4-2 också och sa att det bara är de kommande 45 minuterna vi kan påverka.

Skulle VIF mirakulöst kunna höja sig och vända på steken? Nej, för i den 55:e minuten kom 3–1 för hemmalaget och återigen var det Josef Gustafsson som skrev in sig i målprotokollet. Uppförsbacken blev knappast mindre för VIF när Jacob Johansson åkte på sin andra varning och därmed ett rött kort i den 58:e minuten. 
– Efter utvisningen så släpper det för oss och vi tar egentligen över helt och hållet, säger Lätt.

VIF försökte med allt de hade och det gav resultat när Rickard Thuresson gav sitt lag en 3–2-reducering fem minuter senare. När VIF sedan tilldömdes en straff var det nog många som tänkte att det i alla fall kunde bli en poäng. Mohammad Jafr klev fram och missade. 
– Spelarna bestämde på planen vem som skulle slå straffen, säger Lätt.

Trots desperata försök att kvittera så kom VIF inte ända fram och Torstorp vann med 3–2.
– Vi går verkligen för det och även att de har några farligheter i andra så försöker vi och gör vad vi kan. Vi krigar.

Förlusten innebär alltså att Vimmerby IF spelar i division fyra nästa år.
– Vi får samla kraft och energi nu så vi kan gå ut och avsluta den sista omgången på ett bra sätt.

Simon Sandholm, som kom in tidigt i första halvlek och ersatte skadade William Westerholm, fick beröm i VIF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!