"Det är väldigt ovanligt det här"

Tävlingskommittén på Smålands Fotbollförbund har tagit ett beslut. Den avbrutna matchen mellan Rosenfors IK och Krokstorps IF kommer att spelas färdigt.

14 maj 2019 17:00

Mötet på Rosenfors IP den 29:e april fick ett abrupt och dramatiskt slut. Matchen fick avbrytas efter att en Krokstorpsspelare skadat sig allvarligt.

Det var i en kampsituation som Krokstorpsspelaren föll och landade på huvudet. Ambulans tillkallades och spelaren fick föras till sjukhus.

Matchen bröts efter knappt 70 minuters spel. Då var ställningen 2–1 till RIK.

Nu har tävlingskommittén på Smålands Fotbollförbund beslutat att matchen ska återupptas.

– Grundpolicyn i regelverket är att man ska sikta på att matchen ska återupptas och spelas färdigt, när det finns möjlighet till det. Det gäller när matcher blir avbrutna av saker som ingen kan råda över, säger Mats Larlind, ansvarig för seniorfotboll på Smålands Fotbollförbund.

Efter att ambulansen lämnat platsen ville inte Krokstorps ledare att matchen skulle spelas färdigt. Samtidigt hade det börjat bli för mörkt för att fortsätta.

– Det är väldigt ovanligt det här. Om matcher bryts av till exempel ordningsstörningar finns ett annat regelverk. Då kan det ena laget dömas till förlust. Men när det handlar om väder och vind eller skador, då är det detta man ska utgå ifrån. Det gäller även vid mörker som det var i det här fallet, säger Mats Larlind.

Om något av lagen hade haft en klar ledning med några få minuter kvar, hade beslutet blivit ett annat, tror Mats Larlind. Men nu kommer alltså de återstående 20 minuterna att genomföras. Något speldatum är inte fastställt.

– Tävlingskommittén har tagit beslut och lagen får prata ihop sig om när de ska genomföra det här. Vi har ännu inte fått besked.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Axelsson