Jesper Nelin blev elva, Peppe Femling 16:e, Sebastian Samuelsson 19:e och Martin Ponsiluoma 23:a. Inte många nationer kunde matcha den laginsats som de blågula herrarna stod för. Bara Frankrike (placeringarna etta, fyra, sjua och åtta) och Norge (tvåa, sexa, tia, 15:e och 17:e) hade högre placeringar för samtliga av sina åkare.

Helt fantastiskt, en grym laginsats. I dag igen tre herrar topp-20, det är inte ofta vi har det. Och att få göra det på VM är kul, säger Sebastian Samuelsson och fortsätter:
Vi saknar väl den här absoluta toppen, men breddinsatsen är väldigt bra. Det bådar gott inför stafetten.

"Verkligen bra chanser"

Ja, efter en tung säsong för herrarna, där bara Jesper Nelin varit topp-10 vid ett tillfälle individuellt, har de svenska herrarna hittills gett ett bra formbesked i Antholz. Och med det höjs förväntningarna inför stafetten på lördag.

De svenska herrarna är regerande olympiska mästare men hamnade utanför pallen på VM i fjol när laget slutade sjua.

Vi har verkligen bra chanser i stafetten, det visade vi på OS också. Vi ska försöka göra vårt bästa så klart, så får vi se hur långt det räcker, säger Jesper Nelin.

"Inte varit supermuntert"

Landslagschefen Anders Byström var nöjd:

Laginsatsen är jättebra. De är i sin bästa form för året, det var målet och det är de nu. Det betyder jättemycket inför stafetten, att alla får självförtroendet. Dels att skyttet fungerade, och även åkningen. Jag tror absolut de känner självförtroende inför stafetten nu, säger Byström.

Peppe Femling håller med om att självförtroendet får en skjuts:

Det är skitkul, när det kanske inte varit supermuntert innan, säger han.