Premiärtävlingen i Storebro avgjord

Ett 20-tal spelare samlades i Storebro på midsommardagen för att delta i klubbens första officiella tävling. Johan Svensson tog hem segern på fina fyra under par.

Deltagarna i den första discgolftävlingen i Storebro på midsommardagen.

Deltagarna i den första discgolftävlingen i Storebro på midsommardagen.

Foto: Magnus Strömsten

Discgolf2022-06-25 16:59

Det är ganska lugnt med lokal idrott under midsommarhelgen, men på den nya discgolfbanan i Storebro tävlades det. Ett 20-tal spelare i tre olika klasser gav sig ut i den 30-gradiga värmen.

– Det var första gången vi provade att köra en officiell tävling öppet för vem som helst. Det var kul att uppslutningen blev så pass god och vi fick ihop till en damklass, en för medelspelare och en för nybörjare. Planen är att vi ska ha en tävling i veckan på banan framöver.

Banan i Storebro spelas med par 61 över 18 hål och de sju deltagarna i klassen för de mer rutinerade spelarna höll sig inom tio slag mellan vinnaren och sjundeplatsen. Vann på fyra under par gjorde Johan Svensson som till slut var fem kast bättre än Elias Linder.

– Jag sänkte mitt personliga rekord med två kasst och hade sju birdies totalt. Jag hade några missar också och var out of bounce på det 13:e bland annat. Annars stämde spelet bra även om vinden var lite lurig idag, säger Svensson som spelat en hel del.

– Jag började för många år sen, hade ett litet uppehåll sen och återupptog intresset under coronatiden. 

undefined
Johan Svensson gratuleras till vinsten av Andreas Linder.

Resultat herrar medel: 1) Johan Svensson 57, 2) Elias Linder 62, 3) Andreas Rodeland 64, 4) Erik Holmberg 64, 5) Morten Ekberg 65.

Herrar nybörjare: 1) Kent Hofalk 72, 2) Jonas Pettersson 75, 3) Martin Ericsson 76, 4) Hugo Bäckman 78, 5) Fredrik Arvidsson 80.

Damer: 1) Axelina Larsdotter, 2) Liw Bäckman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om