Succé för Falk när han vann på "hemmaplan" • "Bra bana"

Carl Falk är en av Sveriges bästa i discgolf. I lördags var han tillbaka på "hemmaplan" när Storebro IF arrangerade sin hittills klart största tävling. Vem vann? Jodå, Vimmerbybördige Falk, som dessutom passade på att tangera sitt eget banrekord: "Det är en fin bana", sa han.

Vimmerbybördige Carl Falk imponerade stort när han vann "proffsklassen" på Smålandstouren i Storebro.

Vimmerbybördige Carl Falk imponerade stort när han vann "proffsklassen" på Smålandstouren i Storebro.

Foto: Torbjörn Allvin

Discgolf2022-10-02 12:29

Discgolfen växer så det knakar. I alla fall i vår trakt. Vad passade bättre då än att Storebro IF fick äran att ta hand om finalen på Smålandstouren. Carl Falk var ett givet dragplåster, bland de 88 deltagarna.

Vi fick ett snack med Carl Falk, som flyttade från Vimmerby till Jönköping 2014. Han hade precis slagit till med ett kanonresultat på den första av två rundor.

– Jo, jag får vara nöjd. Det gick väldigt bra, men inget är klart än, sa han och gav ett samlat intryck.

undefined
Lars Tiinus laddar för att få till ett bra kast på hål 2.

Han behövde bara 48 kast för att ta sig runt de 18 hålen. För er som testat sporten vet att det är ett grymt resultat. För Carl Falk däremot en prestation som inte direkt fick honom att gå "bananas" av glädje. Det blir så när man håller den höga nivå som han gör.

Och visst höll Falk för trycket även på den avslutade rundan, där han fick 51 kast – och totalt 99. Med det var han fem före närmaste konkurrent i Pro-klassen.

Han kom nyligen tvåa totalt på den svenska touren och var en av flera som tävlade i Storebro som nått fina placeringar på SM.

Vad krävs då för att bli så skicklig?

– Hård träning, förstås. Jag tränar fyra-fem gånger i veckan. Sen handlar det mycket om att vara mentalt stark, ha en hög teknisk kapacitet och vara passionerad.

undefined
Fredrik Arvidsson och Andreas Linder var mycket nöjda med gensvaret de fick på klubbens hittills största tävling.

Här är hans intryck av banan i Storebro:

– Jag är glatt överraskad att det finns så mycket längd på en sån här ny bana. Sen ser jag gärna att det skulle svänga lite mer. Det blir spännande att följa hur banan kan komma att utvecklas med tiden.Jag gillar också helheten med arrangemanget här. Allt är samlat på ett bra sätt.

Nästa år siktar han på att tävla utomlands och satsa en del internationellt.

Andreas Linder och Fredrik Arvidsson i arrangörsstaben gick omkring och myste i folkvimlet på Bruksvallen.

– Allt har flutit på och vi har fått bra reaktioner från de tävlande. Sen får man vara medveten om att många av de som är här varit och tävlat på etablerade banor runt om, som till exempel Västervik och Jönköping. Det vi fått till oss är att det är fin anläggning. Det är kul att höra. Det var såklart extra roligt att Carl Falk lyckades tangera banrekordet också, säger de.

undefined
Samuel Johansson från Ljungby har fokus på att sätta putten i korgen.

Bland de tävlande fanns några lokala deltagare:

Novice: 2) Andreas Rodeland, 127 kast, 5) Erik Holmberg 130, 6) Morten Ekeberg 131, 12) Kent Hofalk 138. Intermediate: 29) Stein Irvall 138. Master Amateur 40+: 24) Christer Håkansson 146 kast.

Klassegrare: Pro Herr: 1) Carl Falk 99. Pro Dam: 1) 1) Cissi Wahlmark 137. Intermediate: 1) Pontus Axelsson 115. Novice: Johan Hallin 121. Amateur Masters: Pontus Brandt 118. Junior: 1) Anton Jonner 114.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!