Smålandstouren avgörs i Storebro – "Det är helt galet"

I början av juni öppnade kommunens första discgolfbana i Storebro. Och nu är det klart att den stora tävlingen Smålandstouren avgörs på den hyfsat nyöppnade banan.

Storebro har fått äran att ha Smålandstourens avslutande tävling på deras discgolfbana.

Storebro har fått äran att ha Smålandstourens avslutande tävling på deras discgolfbana.

Foto: Erik Winell

Discgolf2022-07-24 14:37

– Ja, vad ska man säga. Det har gått oerhört bra med banan. Det är jättemycket folk som kommer och vill spela under dagarna, och inte minst på helgerna när många är lediga, säger Andreas Linder som är ansvarig för discgolfbanan.

Sedan uppstarten har föreningen hållit i flera träningar för de som är sugna på att komma igång med discgolf. Nu planeras det även att komma igång med både tjej- och ungdomsträning.

– Vi har något som kallas för Veckotour, vilket innebär att det anordnas deltävlingar varje onsdag, där vinnarna får priser. Man delas in i olika grupper baserat på hur mycket erfarenhet man har av discgolf, och har på så vis lika stor chans att vinna som resterande deltagare. Och det har varit väldigt populärt.

Discgolfbanan

– Beläggningen är i ett jättebra skick, vilket är bra när det är så många som spelar. Sedan märks det förstås på banan att den används, och det är suveränt. Hittills har vi registrerat rundor som motsvarar över 7000 besök. Och det är en galet bra siffra.

Föreningen har även haft några kompis- och företagsevent, där de själva står för utlåningen av utrustning med mera. Man har även haft möjligheten att hyra en instruktör i en timme för att komma igång och lära sig regler, spelstilar och taktiker.

Nu har alltså discgolfbanan i Storebro även valts ut till att bli den banan där årets Smålandstour ska avgöras.

– Det är ju fantastiskt att vi har fått äran att ha Smålandstourens avslutande tävling här hos oss. Tävlingen spelas på banor i allt från Kalmar till Jönköping till Västervik, och nu även här i Storebro. Det är helt galet.

Tävlingens slutskede, som alltså sker på Storebros discgolfbana, pågår under helgen den första oktober och blir en riktig "Shotgun-start", menar Linder:

– Det kommer att vara fyra tävlande på samtliga 18 hål. Med lite snabb huvudräkning blir det 72 som är med och tävlar. Det kommer garanterat vara en hel del folk, vilket är superkul då discgolf inte är en jättestor sport eller fritidsaktivitet.

Den 28 juli drar även Bullerby Cup igång, där föreningen är med och hjälper till med bland annat logi.

– Det är kul att kunna vara med och bidra även på sidan om discgolfen. Sedan är vi dessutom med och stöttar både fotbollen och paddel plus lite till. Man kan inte få nog av sport, det är verkligen superroligt, avslutar Andreas Linder.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om