Formbesked av Hadari när Kjell vann

Två ekipage från Tjust Distansklubb lyckades väl i Kristinehamnsritten. Kejll Westerback vann sin klass och Emelie Ekström kom tvåa i sin.

Kjell Westerback och Hadari tog hem sin klass över 120 kilometer i Kristinehamn i helgen.

Kjell Westerback och Hadari tog hem sin klass över 120 kilometer i Kristinehamn i helgen.

Foto: Magnus Strömsten

Distans2021-08-30 14:30

Kjell Westerbeck red Hadari som inte hade startat på tre månader efter VM i Italien. Där blev ekipaget uteslutet, men nu fick Kjell ett besked att formen sitter där igen.

– Efter VM kunde vi konstatera att Hadari hade fått en tryckskada av sadeln i en ryggmuskel och det var därför han blev stel och visade hälta då. Därför ville jag testa honom över 120 kilometer för att för att se att han funkade igen och det gjorde han verkligen, sa Kjell Westerback.

Ekipaget hade sällskap av en annan konkurrent de första tio milen. Innan den sista slingan blev konkurrenten utesluten.

– Därför fick vi rida själva de sista två milen. Vi hade fem minuters försprång inför och i mål var vi 20 minuter före. Jag lät Hadari gå på ordentligt sista sträckan och han svarade riktigt bra på det och visade inga tendenser på att han kände av skadan från VM.

Ekipaget var egentligen kvalificerat till EM i Holland om två veckor, men valde att avstå.

– Hadari har tävlat färdigt för i år nu. Vi tränar på med sikte på antingen VM nästa år igen eller NM och SM, sa Kjell Westerback.

Klubbkamraten Emelie Ekström startade också i Kristinehamn på Noah. Ekipaget gjorde debut på 100 kilometer i internationell klass och klarade det på ett imponerande vis och blev två i klassen.

– Noha visade vilken fighter han är och jag fick ett kvitto på att det jag gör dagligen faktiskt fungerar, sa Emelie Ekström.

Emelie Ekström kom tvåa i sin klass.
Emelie Ekström kom tvåa i sin klass.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!