Pallplats för Emmelie och Cragganmore

I helgen avgjordes SM i dressyr i Strömsholm. En av de tävlande var Emmelie Karlsson från Frödinge, som fick med sig ett lyckat resultat.

Emmelie Karlsson och hästen Cragganmore hade en fin helg i Strömsholm med en niondeplacering och en tredjeplacering.

Emmelie Karlsson och hästen Cragganmore hade en fin helg i Strömsholm med en niondeplacering och en tredjeplacering.

Foto: Privat

DRESSYR2018-06-12 07:00

Det blev en lyckad helg för Emmelie Karlsson och hästen Cragganmore som avslutades med en fin tredjeplacering i den svårare av de två klasserna.

– Det var verkligen ett bra resultat med tanke på konkurrensen, säger Emmelie Karlsson.

Strömsholmsdagarna firade 100 år med SM i dressyr. Emmelie Karlsson och hästen Cragganmore åkte till Strömsholm för att tävla i två olika klasser, FEI Prix S:t Georges och FEI Intermédiaire I. Konkurrensen var stenhård, men när det var dags för Emmelie Karlsson och Cragganmore att åka hem gjorde man det med en niondeplacering och en tredjeplacering i bagaget.

– Lördagens resultat var lite av en besvikelse. Jag hade lite mer förhoppningar på lördagens klass (FEI Prix S:t Georges) men hade inte förväntat mig en tredjeplats i debuten på söndagen, säger Emmelie Karlsson.

Emmelie Karlsson hade aldrig tidigare tävlat i den svåra klassen FEI Intermédiaire I och på förhand var det ett starkt startfält med många bra namn. Trots det fanns det inget tvivel från Emmelies sida, mycket tack vare tron på sin häst, och med ett resultat på 69.1 var pallplatsen säkrad.

– Det var ett par rejäla missar som kostade poäng i början men jag är supernöjd med vad vi åstadkom. Det var verkligen inte dåligt att komma trea på den nivån med det startfältet, så det var väldigt kul, säger hon.

Hur ser det ut i fortsättningen?

– Vi ska försöka träna på för att bli bättre och komma upp i en högre procent i den svårighetsgraden jag tävlade i. Under sommaren blir det fler nationella tävlingar men jag vet ännu inte exakt vilka det blir, det får vi se framöver, avslutar Emmelie.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!