Frejd segrade i SM-deltävling

Martin Frejd från Hultsfred MK hade en minst sagt lyckad helg. I den andra SM-deltävlingen i Swedish Drift Championship fick han kliva överst på pallen. "Har inte smält in än", säger 25-åringen.

Martin Frejd driftade till sig en förstaplats i den andra SM-deltävlingen av Swedish Drift Championship.

Martin Frejd driftade till sig en förstaplats i den andra SM-deltävlingen av Swedish Drift Championship.

Foto: Henrik Andersson

drifting2019-07-02 11:30

Det var i helgen som den andra deltävlingen i Swedish Drift Championship hölls på Färila Raceway av arrangör DRC Ljusdal. Med i startfältet fanns Martin Frejd från Vimmerby som kör för Hultsfred MK. Första dagen var det kval som gällde.

– Jag började med en helt okej förstarunda i kvalet. Sen i andra rundan blev jag femma totalt i kvalet, så det var vi väldigt nöjda med, säger Martin Frejd.

Platsen i finaldagen var fixad för Frejd som inför avgörandet hade mycket nerver inom sig.

– Det var mycket nervositet. Jag hade inte haft så mycket körtid innan så jag skulle ta det lite som det kom, menar Martin Frejd.

Den inställningen skulle visa sig bära frukt för Frejd denna finaldag. Efter att ha vunnit den första battlen gick allt in princip som en dans.

– Allt funkade och jag hittade banan och linjerna tidigt. Sen flöt allt bara på.

Martin gick hela vägen från Top 32 till den avgörande finalen av bara farten. Finalen mot Pontus Naeslund från Östhammars MK blev jämn, men det var till slut Martin Frejd som gick segrande ur duellen och i hela deltävlingen.

– Jag har inte riktigt smält in allt än. Men det känns såklart riktigt bra efter allt slit.

Den första SM-deltävlingen i Mantorp var en enda stor mardröm för Frejd. Nu fick han minst sagt sin revansch och nu är han totalåtta i SM inför nästa deltävling som körs i Hultsfred 10–11 augusti.

– Det ska bli rikigt kul att köra och visa upp sig inför hemmapublilk, familj och vänner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!