Drömstart för Horsky i Vimmerby Hockey

Skulle nye tränaren Phil Horsky kunna sätta sin prägel efter bara två dagar med VH-spelarna? Jo, minst sagt. Vimmerby gjorde en utmärkt match hemma mot Mörrum och vann med klara 3-0. "Klart att det var roligt att vara tillbaka och killarna gjorde det jättebra", säger Horsky.

Phil Horsky var tillbaka i VH-bsået - som en vinnare.

Phil Horsky var tillbaka i VH-bsået - som en vinnare.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2019-10-16 22:27

Ni som har hängt med vet att det har varit en turbulent tid de senaste dagarna i Vimmerby Hockey. I måndags presenterades Phil Horsky som ny tränare i VH efter att Peter Nordström lämnat sitt uppdrag. 

Han slängdes in i hetluften direkt. Efter bara två dagars träning med Vimmerbys spelare väntade så Mörrum i onsdags kväll. Horsky kunde knappt ha önskat sig en bättre start. Seger med 3-0, siffror som borde varit större om inte förre VH-målvakten Jonatan Ståhlberg storspelat. 

–  Jag är imponerad av killarna. De visar en härlig attityd och bra att de har tagit till sig informationen på kort tid. De saker som vi gått igenom satt bra direkt, sa Horsky efteråt. 

Han var med all rätt nöjd med det mesta. 

En tydlig förändring såg vi i försvarsspelet. Det var i princip stabilt rakt igenom.

– Vi har haft fokus på arbetsområdena på isen, där vi vill vara starkare mellan punkterna i försvarsspelet. Det fungerade bra, menar Horsky. 

Vimmerby kändes nästan som ett annat lag än det vi fått se tidigare i ishallen. Vi ska inte säga att de körde över Mörrum, men det var lite åt det hållet. VH var klasser bättre än gästerna i spel fem mot fem. 

VH fick också en perfekt start då Jonatan Augustsson prickade in 1-0 efter bara några minuters spel. Den storväxte forwarden var en av många hemmaspelare som var riktigt den här kvällen. 

Trots ett ganska kraftigt övertag både i spelet och i antal chanser, dröjde det sedan till slutet av mittperioden innan 2-0 kom. Då pangade säsongens målkung i Vimmerby, backen Oskar Carlsson, in sitt sjätte mål. Han slog till efter en fin passning bakom mål av Jakob Karlsson. 

I tredje dominerade VH stort. Faktum är att Mörrum inte hängde med i tempot. 

–  Vi hade bra intensitet i vårt spel. Jag är mycket nöjd med drivet som killarna har till kassen. Vi går rakt på mål och det gillar jag. 

Oliver Kempainen satte definitivt spiken i kistan när han från nära håll rakade in 3-0 tidigt i den tredje perioden. 

Det var liksom inget snack alls. 

Är det något du är mindre nöjd med efter matchen?

–  Det är klart att det finns mycket saker att jobba på. Vi har inte hunnit tittat så mycket på vårt offensiva spel, men det ska vi styra upp. 

Det fanns också mer att önska av effektiviteten. Vimmerby hade massor av chanser. 

Men som sagt, den här resan med nygamle tränaren Phil Horsky har bara börjat. 

På frågan om vad den här segern betyder, säger assisterande tränaren Mattias Lindén och Horsky så här:

 –  Det ger oss ännu mer självförtroende och skapar trygghet. 

I Vimmerby är det många som ska hyllas för insatsen. Tomas Rydén såklart, som höll nollan. Backarna Oskar Carlsson och Edwin Johansson var mycket bra, liksom den stenhårt jobbande Mathias Wigley, Jonathan Augustsson, Tobias Frid, Oscar Gustafsson med flera. 

Oliver Kempainen och Tobias Frid jublar efter 3-0-målet.
Oliver Kempainen och Tobias Frid jublar efter 3-0-målet.
Matchfakta

Hockeyettan södra

Vimmerby-Mörrum 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

Målen:

1-0 (03:44) Jonatan Augustsson (Oliver Kempainen, Linus Ljung), 2-0 PP (37:21) Oskar Carlsson (Jakob Karlsson, Anton Carlsson), 3-0 (41:36) Oliver Kempainen (Tobias Fridh, Jesper Bärgård). 

Skott: 34-17

Utvisningsminuter: 8-4

Publik: 907

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!