LÄS MER: Se Citys segermatch i repris

– Riktigt kul att få göra mål direkt. Jag kunde inte önskat mig en bättre start, sa Michael efter 4–1 (2–1) mot Forward.

Brassen, med fina meriter från storlag som Fluminense, har varit i Linköping under flera veckor men har tålmodigt fått vänta på debuten eftersom alla papper inte varit klara. När det väl blev grönt ljus tog han chansen direkt. 26-åringen (han fyllde år under fredagen!) byttes in strax efter paus och gjorde sitt första mål i Citytröjan bara ett par minuter senare.

Artikelbild

– Skönt att komma in och äntligen få spela, sa Michael och log.

Via Sydkorea har han hittat till svenska division 1 och verkar trivas alldeles förträffligt i Linköping.

– Jag kände direkt att det var ett bra lag jag kom till, ett lag som har chans att vinna serien. Det är en riktigt bra sammanhållning och en bra miljö att utvecklas i, sa Michael.

Citymanagern Melke Alan hade bara gott att säga om sitt senaste nyförvärv:

– Han är duktig på huvudet. Även om han är långt ifrån där han har varit har han kvalitéer som kommer att hjälpa oss nåt enormt. Vi har inte haft den styrkan centralt i luftrummet tidigare, nu har vi en helt annan variation i vårt anfallsspel.

City fick en mardrömsstart på Linköping arena med baklängesmål redan efter fem minuters spel. Men efter den chocken var det hemmalaget för hela slanten, och Michaels 3–1 i början av den andra halvleken gjorde att matchen kändes avgjord.

– Jag är glad över hur vi agerar. Vi håller upp spelet förutom i 7-8 minuter på slutet när vi lägger av lite. Riktigt kul med fyra mål i en match där vi visste att Forward är organisatoriskt starka. Jag är nöjd, sa Melke Alan.

Citymålen: Carlo Yael, Wellington Gigante, Michael Vinícius Silva de Morais och Almir Gullit dos Santos.

Publik: 613.