Victor Karlssons segertid i mål var 22.00.9. Tvåa var Joakim Längberg, Linköpings MS, 22.08.0 och totaltrea slutade Lars Engström, Kullings MS.

Victor Karlsson tillhörde favoriterna inför tävlingen. Ett förhandstips som införlivades med råge, Karlsson var 16,4 sekunder före klasstvåan i mål.

– På den avslutande sträckan försvann styrservon med hela 13 kilometer kvar, jag trodde inte det var sant. Men jag försökte hålla humöret uppe och göra mitt bästa av situationen. Väl i mål på sträckan kändes det som att vi gjort vad vi kunnat under förutsättningarna, och armarna var helt slut, berättar Victor Karlsson.

– Men vi lyckades vinna klassen och tar även hem totalsegern. Vilken känsla!

Vimmerby MS Morgan Olsson med kartläsaren Mikael Johansson, Älmhults MK, tog förstaplatsen i klass 6. Hemmaföraren Kjell Fransson med kartläsaren P-O Eriksson kom på andra plats.

För Tjust MK:s Viktor Nilsson blev det en sjundeplats med Helén Nilsson i högerstolen bland C-förare grupp E.

– Jag har faktiskt svårt att analysera dagens tävling. Det kändes som om sträckorna inte alls passade mig och min bil gick riktigt fort bitvis. Där tappar jag för mycket, dels att Beetlen har en lågt växlad växellåda och att jag har för lite erfarenhet av att åka snabbt i skogen. Annars är jag nöjd med min körning och på den krokiga sträckan satte jag en riktig bra tid, tappade även mycket på SS3 där en bil framför kört av så vi knappt tog oss förbi, kommenterar Viktor Nilsson.