Dubbla förluster för VIBK i helgen

Vimmerby IBK träningsspelade två gånger under helgen. Först förlorade man mot Hovshaga med 12-3 under lördagen och sedan mot Sävsjö med 7-6 under söndagen.

Vimmerby IBK spelade dubbla träningsmatcher i helgen. Det blev förlust i båda matcherna.

Vimmerby IBK spelade dubbla träningsmatcher i helgen. Det blev förlust i båda matcherna.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2019-09-22 17:52

Lördagsmatchen mot division ett-laget Hovshaga slutade med storförlust för VIBK, 12-3. Jonatan Green, Johan Carlsson (den yngre) och Albin Alfonsson gjorde målen för VIBK.
– Jag tycker ändå inte resultatet speglar matchen. Vi är inte riktigt med i början av matchen och står lite på hälarna. Sedan är vi med bättre efter andra perioden och spelar riktigt bra i början på den tredje. Men av någon anledning så tappar vi mot slutet och det rinner iväg lite för mycket, säger Alexander Pettersson, assisterande tränare i VIBK och fortsätter:
– Vi ska ta lärdom av den här matchen, säger Pettersson, som berömde målvakten Ludwig Strömsten för den matchen.

På söndagen var det dags för ännu en match och återigen var det ett division ett-motstånd som stod på schemat för VIBK i form av Sävsjö. Den matchen var mycket jämnare men VIBK fick se sig slagna med uddamålet, 7–6, till slut.
– Det är ett gigantiskt fall framåt jämfört med lördagsmatchen. Vi kommer ut med grym attityd och är verkligen påslagna och klart bättre än dem. Vi leder med 3–1 efter första perioden och fortsätter jättebra i andra också. Sedan får vi en dipp på slutet av andra och de kommer tillbaka. Den tredje var jämn men vi har några bollar som studsar fel och de får göra några enkla mål. Men vi ska definitivt ta med oss mycket från den matchen, säger Pettersson. 

Målskyttar mot Sävsjö var Jonatan Green, 2, Jack Fridh, Hampus Starkenberg, Mattias Zeilon och John Pettersson. Beröm delades ut till hela laget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!