Eddie Levin fick göra debut i SHL

Det blev snabba ryck när Vimmerby Hockey-produkten Eddie Levin gjorde SHL-debut med IK Oskarshamn. Väl på plats så fick han ett antal byten när IKO vann över Djurgården med 3-2.

Eddie Levin från Vimmerby fick debutera i SHL för IK Oskarshamn.

Eddie Levin från Vimmerby fick debutera i SHL för IK Oskarshamn.

Foto: Suvad Mrkonjic

Ishockey2019-09-22 19:06

Ytterligare en Vimmerbyson har gjort SHL-debut. Eddie Levin, som tillhör IK Oskarshamn, men är utlånad till HV71:s J20 den här säsongen, blev blixtinkallad till IKO:s match mot Djurgården i lördags. Detta på grund av skador på bland annat Markus Modigs och Niklas Heinerö. 

– Jag fick reda på det i fredags, efter eftermiddagsträningen med HV71, så det var bara att åka ned direkt. Sedan värmde jag med Oskarshamn på lördagsmorgonen, säger Eddie Levin. 

I matchen gick han in i fjärdekedjan ihop med Robin Söderqvist och Johannes Salmonsson. 

– Det var jättespeciellt. En dröm gick i uppfyllelse. Man har ju alltid velat spela i SHL, så det var häftigt att kliva in på introt. Det var väl när man stod där som man förstod att det var på riktigt, säger Eddie Levin. 

SHL-debuten slutade i ett par byten i den första perioden för Eddie Levin. Resten fick han se från båset. 

– Det blev väl två-tre byten i första, men jag är glad för det lilla. Resten fick jag sitta med och kolla på. Men jag är nöjd ändå, det var lärorikt, men det var också stor skillnad med SHL mot det jag är van vid, säger Eddie Levin. 

Till slut blev det seger för Oskarshamn 3-2, som överraskande toppar tabellen efter fyra omgångar. 

– Det var häftigt att slå dit dem, det var fullt pådrag i hallen hela matchen, säger Eddie Levin. 

Normalt sett spelar Eddie Levin med HV71:s J20 i superelit, och där har säsongen börjat bra. 

– Laget vann två raka i helgen, så vi ligger trea i södra serien nu. Det har gått rätt bra för egen del också, och jag har pillat in några baljor så här långt, säger Eddie Levin som gjort tre mål på tre matcher. 

Levin åkte tillbaka till Jönköping under söndagen och tanken är att han ska fortsätta i HV71:s J20 även fortsättningsvis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!