Med endast tre poäng på 13 spelade matcher är Hultsfreds FK klart sist i tabellen i division fyra. Efter många tunga spelartapp från förra säsongen har det unga Hultsfredlaget haft en ytterst tuff vår. Sent under måndagskvällen gick herrutskottet ut med att en förändring skett på tränarsidan. Jerker Einarsson har fått lämna sitt uppdrag som huvudtränare och in kommer istället Jan Olsson.

– Jag har under en tid känt på mig att nåt måste hända när det gått så tungt. Då är det alltid enklare att skicka tränaren än att få in fler spelare, säger Jerker Einarsson.

Det var under ett möte i söndags med herrutskottet som Jerker Einarsson fick reda på att han inte längre var huvudtränare i HFK.

– De sa att de varit nöjda med mitt arbete, men nåt var tvunget att hända. Vi alla visste att vi hade tuffa förutsättningar inför säsongen, men det var ingen som trodde det skulle gå så här dåligt, menar Jerker Einarsson.

Hur är känslan nu när det fått smälta in lite?

– Klart det är surt, jag är lite besviken att jag inte får vara kvar. Men jag har samtidigt all förståelse för klubben eftersom något som sagt var tvunget att hända.

Vad är orsaken till att det inte fungerat för laget i år?

– Att vi tappade sju spelare och inte fick in någon riktig spets spelar såklart roll. Det gäller ofta också att inse att en match varar i 90 minuter och inte 45.

Vad ska du hitta på nu?

– Nu i sommar ska jag bara glassa och släppa fotbollen ett tag. Sen får vi se vad som händer i höst sen.