Ekdal hoppas på spel mot Norge

Fotskadan befinner sig just nu i stadiet "ganska bra".

Förbättringen gör att Albin Ekdal hoppas vara tillbaka i Sveriges startelva till EM-kvalet borta mot Norge.

Vi har en bra plan för hur vi ska få mig att kunna spela på tisdag, säger han.

24 mars 2019 19:46

Smällen i Sampdorias ligamatch mot Sassuolo var värre än Albin Ekdal först trodde. Skadan blev inte bättre av att han spelade 87 minuter i 5–3-segern.

Foten stoppade sedan mittfältaren från spel i Sveriges kvalpremiär hemma mot Rumänien. Men mot Norge på tisdag hoppas 29-åringen på att vara tillbaka i startelvan.

"Gått framåt"

De senaste två dagarna har det gått framåt mycket och tanken har varit att jag ska bli frisk till Norge-matchen, och det ser ut att kunna gå, säger han.
Den är väldigt öm och jag har inte samma rörelsemönster som jag skulle vilja ha för att gå in i en match i dagsläget men det har blivit bättre för varje dag. För tisdag är jag hoppfull.

Vila och behandling är delar av rehabiliteringsplanen fram till matchen i Oslo.

Ekdal hoppas att det ska räcka för att göra foten mer rörlig. För om svaret på frågan – spel eller inte spel – enbart handlar om smärta, då verkar han inställd på att ta en smärtstillande tablett för att lindra värken och spela.

Spelat med smärta

Jag har spelat med smärta många gånger och är ganska van vid det, och handlar det bara om smärta är det inget problem men är det något som skulle riskera något värre får vi se, säger han.
Jag har haft en del skador så jag vet hur jag ska ta hand om min kropp, om jag kan spela eller inte. Spelar jag inte är det för att jag verkligen inte kan spela och vice versa.

Albin Ekdal satt på läktaren när Sverige inledde resan till EM 2020 med en 2–1-seger mot Rumänien under lördagen. Nu räknar han med en tuff match på Ullevål, men hoppas på en seger.

Ett väldigt stabilt och ett jobbigt lag att möta. De spelade bra mot Spanien. Det är en bortamatch, derby, lite extra nerver. För mig är det en 50/50-match, där vi väldigt gärna vill knäppa norrmännen på näsan, säger han.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Wallin/TT