Stanna i Vimmerby IBK eller ta en paus från innebandyn? VIBK-tränaren Michael Elmér ger sin syn på Victor Walls situation.

– Det är alltid ett livspussel. Det är inte fulltidsproffs vi har att göra med, utan det är jobb och familj som också ska funka, säger Michael Elmér.

Hur gärna vill du att Victor Wall fortsätter?

– Han var en av mina största motivationskällor till att jag skulle köra vidare. Jag vill väldigt gärna jobba vidare med Victor, menar Elmér.

I en tidigare intervju med oss berättade Victor Wall att han inte riktigt känt någon träningsmotivation. Men enligt Michael Elmér har Wall varit en frisk fläkt under sommaren.

– Han har gett allt på försäsongen hos oss, utan att han står på något kontrakt. För mig är det ändå en signal att han gärna fortsätter.

Vad bidrar Victor med i VIBK utöver poäng?

– Han är en vuxen och viktig person. Om han har något på hjärtat säger han det han tycker och då lyssnar också gruppen. Han är den informella ledaren med stor pondus.

Men att eventuellt tappa Wall från truppen denna säsong skulle svida på flera sätt.

– Det skulle vara ett tungt tapp både sett till Victor som person och spelare. Det är just på centerpositionen vi är lite tunna också.

Behöver ni hitta en ersättare om han försvinner?

– Vi måste i alla fall titta på vad som finns tillgängligt. Eller annars får vi skola om någon egen spelare till center.

När VIBK åker till cupen Björnslaget i Göteborg i slutet av augusti vill Elmér ha truppen spikad.

– Det finns plats för någon mer back och en eller två forwards. Eventuellt en målvakt till.

På lördag var det tänkt att VIBK skulle träningsspelat mot division ett-lagetFBC Kalmarsund Ungdom, men så blir det inte.

– De fick inte ihop något lag konstigt nog. Men vi jagar ett nytt motstånd nu och tar beslut på torsdag om vi ska ställa in eller göra något annat.