En poäng för RIF: "Jättefall framåt"

Söndagens match mellan Rimforsa IF och Hjulsbro IK slutade 1–1. "Jag är nöjd med en poäng", säger hemmatränaren Erik Svensson.

19 maj 2019 19:40

Både Rimforsa och Hjulsbro har inlett säsongen överraskande svagt. Tabellmässigt var det två bottenlag som möttes på Åsundavallen.

– Hjulsbro är utan tvekan bättre än vad tabellen visar. Precis som vi. Det var en bra match, säger Erik Svensson.

RIF tog ledningen i den 42:e minuten. Linus Skarin kastade ett långt inkast som skarvades vidare till Henrik Isaksson. Han satte 1–0.

– Det är ett bra anfallsvapen för oss. När vi har en kille som kastar så långt blir det som en fast situation varje gång.

Hemmaglädjen blev kortvarig. Ett par minuter senare kvitterade Hjulsbro till 1–1 efter en tilltrasslad situation framför RIF-målet. Det resultatet stod sig tiden ut.

– Hjulsbro hade en del chanser. De hade nog gärna åkt hem med tre poäng. Samtidigt var vi nära att avgöra i slutet när Henrik Isaksson och Noel Jackeltoft kom i en snabb spelvändning. Ser man objektivt på det känns det okej med en poäng, säger Erik Svensson.

Han var framför allt nöjd med det defensiva spelet.

– Jämfört med förlustmatchen mot Studenterna var det här ett jättefall framåt. Det var tillbaka till grunderna.

I målet gjorde 16-årige Filip Thorn en bra match. Anfallaren Sven Walfridsson får också beröm av sin tränare. Han fick chansen från start när Daniel Borgny lämnade ett sent återbud på grund av sjukdom.

– Sven gjorde det jättebra. Han sprang mycket och var inblandad i många närkamper. Det är en oöm spelare som banar vägen för andra.

Efter sex omgångar ligger Rimforsa näst sist i tabellen, med fem inspelade poäng.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Michael Nordin