Hemmalaget Hultsfred har bara lyckats att vinna en match på hela säsongen, och har fem raka förluster i ryggen. Gästande IFK Oskarshamn vann sina två inledande matcher (den första med 5–0 mot just HFK), men har nu inte lyckats vinna på nio omgångar i serien. Kanske kan vändningen nu komma för dem grönvita.

– De spelar ju på konstgräs, och det kan kanske vara problem för Oskarshamn att inte få spela som de kan göra på hemmaplan. Vi ser det som en stor möjlighet. Det är ett måste för oss att börja plocka poäng nu, säger HFK:s tränare, Jerker Einarsson.

Nej, det har inte varit många ljuspunkter för Hultsfred den senaste tiden. Men i förra mötet mot Myresjö/Vetlanda ryckte laget upp sig rejält, även om det inte ledde till några poäng.

– Om man tittar på en sådan match ska vi göra fler mål. I år har det dock blivit så att måste kämpa mer för våra mål, vilket inte var på samma sätt förra året, menar Einarsson.

Jerker Einarsson har noterat ett område där laget måste förbättra sig om den negativa trenden ska brytas. Fasta situationer:

– Vi släpper inte in så många "spelmål". Det är på fasta situationer vi måste vara mer noggranna. Vi kommer ofta ut fel på andrabollarna och tappar markeringarna på bortre ytan. Vi har nog släppt in 15 sådana mål den här säsongen. Under själva spelet tycker jag vi ofta har koll på det mesta.

Oscar Karlsson tog ett direkt rött kort i förra matchen och är borta. Även Meris Hasanbegovic är avstängd efter en varning i förra matchen.

Utöver de pjäserna ska HFK kunna ställa upp med fullt manskap.