Bengtsson kraschade i ledning – tvingades bryta

Filip Bengtsson kraschade hårt i SM-deltävlingen i enduro i helgen. VMS-föraren tvingades bryta i ledning. "Vi kan inte svara riktigt på vad som hände", säger Oscar Blom i teamet.

Filip Bengtsson kraschade i Katrineholm och bröt bland ena lillfingret

Filip Bengtsson kraschade i Katrineholm och bröt bland ena lillfingret

Foto: Arkiv

Enduro2021-08-16 15:08

Filip Bengtsson har haft sin beskärda del av skador. Förra året ådrog han sig flera efter en krasch sedan han precis vunnit SM i motocross. I helgens SM-deltävlingar i Katrineholm skadade han sig igen. 

– Det var på den näst sista sträckan. Han ledde sin klass och var på jakt efter tredjeplatsen i totalen. Vi har inget vittne till vad som egentligen hände och han vet inte själv, men han kraschade och kunde inte fortsätta, säger Oscar Blom och fortsätter:

– Han fick en kraftig hjärnskakning, en spricka i skulderbladet och bröt ena lillfingret. Men lillfingret bröt han i ett tidigare skede i loppet. Trots det kunde han fortsätta och hade faktiskt bästa tiden av alla på sträckan efter. 

 Filip Bengtsson fick uppsöka sjukhuset i Nyköping, men är nu åter hemma i Vimmerby igen. 

Är säsongen över för honom?

– Vi får se. Just nu mår han inte så bra, men vi hoppas han kan bli i ordning till nästa deltävling i Uppsala 12 september. Sedan återstår en deltävling i Enköping efter det. 

Trots att han tvingades bryta loppet i Katrinholm så är Bengtsson fortfarande i ledning i klassen SM1. Innan hade han vunnit samtliga fyra race i SM. Med sina 80 poäng i sammandraget är han nio poäng före tvåan Pontus Skoog från Karlskoga och 14 före trean Alexander Gunnerstein, Göta MS. 

Resultat för VMS-förarna i deltävlingen i Katrineholm: 

SM2: 1) 12) Didrik Gustafsson 1.42.14, 29) Viktor Martinsson 2.05.21

JSM2: 7) Robert Blom 1.41.10

VRM1: 6) Karl Karlsson 1.28.47, 17) Mattias Jonsson 1.33.00

VRM2: 6) Benny Svensson 1.29.41, 23) Jonas Olausson 1.38.20

Bredd: 16) Pierre Näsholm 1.21.39.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!