Bjerkert körde in som sjua på Gotland

Carl-Johan Bjerkert gjorde en stark insats i helgens Gotland Grand National. I det kanske starkaste startfältet någonsin körde han in som sjua i elitklassen.

Calle Bjerkert körde in som sjua i Gotland Grand National.

Calle Bjerkert körde in som sjua i Gotland Grand National.

Foto: Micael Rundberg

Enduro2018-10-28 11:46

GGN är en del i uppladdningen för Calle Bjerkerts stora mål den här säsongen, Novemberkåsan hemma i Vimmerby, om drygt en månad. Därför var formbeskedet på Gotland extra positivt. Årets startfält var dessutom kanske det bästa i GGN:s historia, då tävlingen höll VM-status i den så kallade Wess-serien, och där många internationella åkare deltog. Både Husqvarna och KTM hade sina fabriksförare på plats.

– Det känns jättebra. Jag fick dessutom starta i tredje startled, så att jag fick passera några hundra förare på vägen fram. Men det var bara att gilla läget och tänka positivt, så det känns kul, säger Vimmerby MS-föraren, vars bästa placering någonsin i GGN är en tredjeplats från 2008.

Dessutom hade han två incidenter på färden mot mål på Tofta skjutfält.

– Jag kraschade ihop med en funktionär och spräckte ena stöveln, men klarade mig undan skador. Sedan satte jag mig fast på sista varvet, och blev passerad av några, säger Calle Bjerkert.

En av förarna som passerade då var tidigare GGN-vinnaren Joakim Ljunggren. Men Bjerkert kom tillbaka.

– Jag fick kontakt med Ljunggren igen ganska snabbt, och tänkte att han nu ska han få åka, så jag drog om och ifrån. I mål var jag 34 sekunder före honom, säger Calle Bjerkert.

Årets upplaga av Gotland Grand National var blött och lerigt. Regnet som drog in över ön, fortsatte i stundtals snöblandat regn och hagel under hela lördagen och gav tuffa förutsättningar för de tusentals åkare som tog sig runt.

– Det var minst sagt väldigt lerigt, och stod mycket vatten överallt. Vi har hållit på och sanera här hela förmiddagen, och det var riktigt kallt så det tog lång tid innan jag fick tillbaka värmen i fingrarna igen, säger Calle Bjerkert på söndagsförmiddagen.

Resultatet är naturligtvis en fjäder i hatten för Bjerkert - vars förberedelser inför Kåsan går fortsatt enligt hans egen plan.

– Det har ju gått lite i moll innan här, så det är skönt att kunna komma tillbaka så pass bra och få med sig lite resultat. Men framförallt har jag glädje i åkningen och ser att den träning jag lägger ned verkar vara rätt. Nu är det bara att gnugga vidare, säger han.

Förberedelserna fortsätter nästa helg - då Bjerkert drar till Portugal för att köra en deltävling i det portugisiska mästerskapets rallyvariant.

– Det ska bli riktigt spännande.Jag får många hojtimmar, det blir 40 mil på lördagen och 15 på söndagen. Underlaget ska vara ganska stenigt och tekniskt, så det bör passa mig ganska bra, säger han.

Många andra lokala åkare körde även helgens GGN. I elitklassen hittar vi även resultat för Rasmus Andersson, 24:a i mål, Jesper Elgán på plats 126 och Rasmus Sandsborg som körde i på plats 171.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!