"Var nästan lite kåsafeeling ute i skogen"

När Vimmerby MS summerar helgens SM-deltävlingar fanns mycket att plussa för. Det enda smolket i glädjebägaren var hemmahoppet Filip Bengtssons oturliga skada.

Oscar Blom och Joakim Karlsson var nöjda med Vimmerby MS arrangemang av SM-deltävlingar i helgen.

Oscar Blom och Joakim Karlsson var nöjda med Vimmerby MS arrangemang av SM-deltävlingar i helgen.

Foto: Haris Dreco

Enduro2022-05-30 16:30

Så här säger Bengtssons teamkamrat Oscar Blom om VMS-stjärnan, som under måndagen åkte till Jönköping för att göra en grundlig undersökning av sitt skadade knä. 

– Som förare på den här nivån är man försäkrad och får tillgång till en privat klinik när sådana här skador uppstår. Där ska en magnetröntgen av knät genomföras så får man se hur man går vidare sedan. Jag vet att Filip är angelägen om att kunna komma tillbaka till en vanlig vardag där han kan träna och köra igen, men det är klart att det kan ta tid, säger Blom som berättar att Bengtsson hade maximal otur.

– Det hände på den första sträckan på söndagen. Han kom i hög fart mot en kurva på crossbanan och fick sätta ned benet som stöd när en vall brast. Sådana situationer uppstår ofta och är normalt inga problem. Nu hade Filip maximal otur och vred olyckligt till knät.

Oscar Blom själv kunde annars summera en helg med rekordresultat. Han kom åtta i SM2-klassen på lördagen och bättrade på till en femteplats på söndagen.

– Placeringarna i klassen var bra. Sedan räknar vi förare i första hand ofta resultat i totalen. Där blev jag 19:e och 13:e. Med tanke på att jag var 45:a i första deltävlingen i Tibro i år var det ett stort steg framåt. Dessutom hade jag en 23:e plats från 2016 som bästa placering sedan tidigare.

Blom gladdes även åt den goda uppslutningen på publikplats.

– Det var nästan lite kåsafeeling ute i skogen. Det var riktigt mycket folk och man kände stödet. Det märks att enduron är populär i trakten.

För arrangören Vimmerby MS fanns mycket positivt att ta med sig.

– Upplägget med att ha depån i Gnagaredalen som utgångspunkt i mitten och sedan ha alla sträckor i närheten blev väldigt lyckat. Publiken kunde lätt ta sig runt och följa tävlingen säger Joakim Karlsson som är ordförande för VMS endurosektion.

Han upplevde även att förarna gillade sträckorna.

– På lördagen kom det lite regn och då var det lite halare i spåren. På söndagen var det stabilare väder och då blev det lite sönderkört på Skillingarumssträckan. Nu var det väldigt torrt i marken så effekten blev att på vissa ställen blev det väldigt löst med pudersand. Förutsättningarna var lika för alla så det blev ändå rättvist.

För VMS del var SM-deltävlingarna en nyttig genomkörare.

– Det var bra övning inför Kåsan som vi arrangerar 2023, även om det blir så mycket större.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!