Bengtsson är redo för att köra VM

Efter att Filip Bengtsson vann båda SM-deltävlingarna i enduro den gångna helgen känner sig VMS-föraren nu redo att göra en ny satsning på VM-serien.

Filip Bengtsson är redo för att köra VM-serien i enduro efter formbeskedet på SM.

Filip Bengtsson är redo för att köra VM-serien i enduro efter formbeskedet på SM.

Foto: Arkiv

Enduro2021-07-07 12:00

När Filip Bengtsson deltog i helgens båda SM-deltävlingar i enduro som avgjordes i Östersund var det ett test på om han skadade hand skulle hålla för en hel helgs intensivt tävlande. Resultaten med seger i klassen båda dagarna och en sjätteplats totalt på lördagen och trea på söndagen skvallrar om att det kändes bra.

– Smärtan i handen var inte alls lika påtaglig när jag körde i helgen som den varit tidigare så den behandling jag fick inför har slagit väl ut. Visst var jag sliten på söndagen men sett till helgen som helhet rullade det på väldigt bra. Särskilt med tanke på att vi körde på en bana med mycket sten och rötter och det är inte mitt favoritunderlag direkt, sa Filip Bengtsson som var nöjd med att förbättra lördagens sjätteplats i totalen till en tredje på söndagen.

– Jag körde mycket snabbare andra dagen och klättrade ett par placeringar också så det kändes bra.

Helgens formbesked innebär att Bengtsson kommer lägga fullt fokus på de två kommande VM-deltävlingarna i enduro som avgörs i Estland den 16-18:e juli samt i Skövde helgen därpå.

– Jag hade för avsikt att åka de två första VM-deltävlingarna i Italien och Portugal i juni också, men avstod när handskadan störde mig för mycket. Eftersom det kändes så pass bra i Östersund väljer jag att satsa på de två kommande VM-deltävlingarna som det dessutom inte blir så långa resor till. Därefter väntar nästa SM-deltävlingarna i Söderhamn i slutet av juli.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!