Enduro är grejen för gänget från Silverdalen: "Kul att samlas"

Nästan 1 800 förare deltog i helgens upplaga av Stångebroslaget. 45 av dem var lokala förare och av dem kom sju från Silverdalen. "Det blev en fullspäckad helg med enduro och jag är glad över att hela gänget tog sig runt", säger Daniel Jönsson som är den mest rutinerade av förarna.

Hela gänget från Silverdalen som lyckades genomföra Stångebroslaget. Fr.v: Lowe Lampert, Whidar Jönsson, Rasmus Sandsborg, Ammie-Li Jönsson, Daniel Jönsson och Edalia Jönsson. På högra bilden Rasmus och Harry Sandsborg.

Hela gänget från Silverdalen som lyckades genomföra Stångebroslaget. Fr.v: Lowe Lampert, Whidar Jönsson, Rasmus Sandsborg, Ammie-Li Jönsson, Daniel Jönsson och Edalia Jönsson. På högra bilden Rasmus och Harry Sandsborg.

Foto: Privat

Enduro2024-07-08 19:00

Stångebroslaget är ett av de klassiska varvloppen i enduro i Sverige. Totalt avgjordes 25 olika klasser under tre dagar och familjerna från Silverdalen var på plats hela helgen.

– Vi hade god stöttning av släkt och vänner på plats. En del hjälpte till i depån och med annat praktiskt under tävlingarna och andra var ute på spåret och stöttade. Det är kul när alla kan samlas och hjälpas åt, säger Daniel Jönsson som är veteranen i gänget och han lyckades dessutom köra hem segern i klassen Motion 40-49 år.

– Ja, det var riktigt kul att jag lyckades. Jag körde mina fyra varv på knappt två timmar och tio minuter. Jag tampades länge emot den föraren som vann förra året, men till slut vann jag med 40 sekunders marginal. Det var ganska blött och tufft, men jag vurpade bara en gång. Så länge man såg till att hålla hjulen i spåret gick det ändå bra.

Han fick även se Rasmus Sandsborg ta en pallplats i Motion 15-29 år. Han kom i mål på 2.18.32 och var knappt tre minuter efter segraren där.

– Han gillade banan med de blöta förutsättningarna också. Han låg på 15:e plats i början, men körde upp sig starkt och knep tredjeplatsen via en vass avslutning.

Återväxten bland enduroförare i Silverdalen är också god med tanke på att fem förare lyckades genomföra sina lopp.

undefined
Edalia Jönsson under Stångebroslaget.
undefined
Amme-Li Jönsson i farten.

I guldhjälm 85 kubik tog sig Edalia Jönsson i mål. Även Whidar Jönsson lyckades bra i guldhjälm 65 kubik. För de allra yngsta förmågorna i guldhjälm 50 kubik blev deras första tävling speciell.

– Det regnade 50 mm på området natten mellan lördag och söndag så den banan som de skulle ha kört var alldeles för blöt. Arrangörerna fick till en annan bana så det löste sig ändå bra, sa Daniel Jönsson.

Amme -Li Jönsson, Lowe Lampert och Harry Sandsborg lyckades alla med bedriften att köra i 30 minuter och ta sig i mål i den klassen.

undefined
Harry Sandsborg
undefined
Whidar Jönsson
undefined
Lowe Lampert.

– Det är kul att se att det kommer en ny generation som är redo att ta vid. Det börjar snart bli dags att sluta köra för egen del, men med tre barn som åker kommer enduron leva vidare länge i familjen.

Större delen av gänget har som mål att köra Ränneslättsloppet i Eksjö om ett par veckor och även Gotland Grand National i höst.

Resultat Stångebroslaget

Resultat lokala förare i Stångebroslaget: (Vimmerby MS om inget annat anges)

Dam: 8) Josefine Berglund, 10) Nikki Stigsson.

Senior: 8) Martin Tildemyr

Motion 60+: 9) Roger Ottosson, 34) Ulf Svensson, 45) Håkan Nilsson, 73) Uwe Hager.

Motion 50-59: 17) Mattias Jonsson, 55) Magnus Holm, 68) Joakim Karlsson, 248) Ulrik Nors.

Motion 40-49: 1) Daniel Jönsson,12) Niklas Fransson, 31) Christian Petersén, 38) Viktor Hilén, 118) Johan Sjöstam, 168) Robert Alm, 193) William Andersson, 221) Emil Henningsson.

Motion 30-39: 38) Patrik Svensson, 45) Christian Rosendahl, 119) Linus Lindh, 142) Emil Karlsson, 179) Rasmus Johansson.

Motion 15-29: 3) Rasmus Sandsborg, 9) Linus Lod, 131) Linus Nilsson, 169) Oskar Eriksson, Djursdala SK.

Veteran EVO: 5) Christian Pettersson.

Dam motion 15-39: 16) Ellen Adin.

Guldhjälm 65 CC: Whidar Jönsson, Marvin Hager.

Guldhjälm 85 CC: David Rosendahl, Marvin Hilén, Edalia Jönsson.

Ungdom U1: 11) Charlie Blom, 20) Casper Lundberg, 24) Elis Blom, 40) Fabian Ahnstedt.

Ungdom U2: 18) Wille Mörnwall, 44 Arvid Lindh, 58) Jonatan Winell, Målilla.

Ungdom T2: 8) Saga Apell, 10) Ellen Adin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!