Bjerkert: "Erkänner att de behandlat mig fel"

Förra veckan fick Calle Bjerkert lämna posten som förbundskapten för det svenska landslaget i enduro. Nu har SVEMO:s endurosektion kommit med ett uttalande där de erkänner brister i hanterandet av ärendet.

Calle Bjerkert tvingades avgå som förbundskapten.

Calle Bjerkert tvingades avgå som förbundskapten.

Foto: Magnus Strömsten

Enduro2022-05-24 16:41

Så här lyder pressmeddelandet från endurosektionen:

"Det är ju utan tvekan så att när ett beslut blir ifrågasatt måste ju vi, som ansvarig sektion överväga om vi hanterat den uppkomna situationen på ett korrekt sätt. Med facit i hand är det lätt att vara efterklok och då konstaterar vi som ansvariga och drivande inte handlagt ärendet på ett godkänt sätt. Inte minst har kommunikationen mellan inblandade parter (endurosektionen, elitgruppen, förbundskaptenen och förarna) varit bristfällig. I detta har alla parter ett ansvar men särskilt de som har haft synpunkter på förbundskaptenens görande och låtande. Som sektion borde vi sett till så att förbundskaptenen fått feedback på de saker som uppfattats som mindre bra i verksamheten. Från sektionens sida ber vi Calle Bjerkert om ursäkt för det sätt som ärendet handlagts och önskar honom lycka till i hans fortsatta verksamhet."

– Det är väl bra att de erkänner att de har behandlat mig och hela ärendet fel, men det rättfärdigar ändå inte det de har gjort. Det är fortfarande mycket som är oklart, men för min del har jag släppt det och gått vidare, säger Calle Bjerkert.

Redan till helgen är Bjerkert för övrigt tillbaka i endurospåren då han ska delta i SM-deltävlingen som avgörs i Vimmerby.

– Det är så roligt att åka hoj så jag har tänkt att vara med och sladda lite. Jag hoppas att många tar chansen att komma ut och följa tävlingarna.

Calle Bjerkert kör SM-deltävling på hemmaplan i Vimmerby i helgen.
Calle Bjerkert kör SM-deltävling på hemmaplan i Vimmerby i helgen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!