Framgångar för lokala förare i Vintercupen

Det är ingen nyhet att vi har många duktiga enduroförare i trakten. Något som visades igen när sista deltävlingen i Vintercupen avgjordes i Töreboda. Flera lokala förare vann. "Det gick bra", säger Jonas Blom.

Vimmerby MS nådde fina framgångar i Vintercupen i enduro. Inte minst i den sista deltävlingen i Töreboda. Hugo Svensson kom totaltvåa i sin klass, Jonas Blom och Filip Bengtsson vann sina respektive klasser, medan Oscar Blom slutade femma i sin.

Enduro2020-02-23 18:53

Filip Bengtsson hade ett fantastiskt fjolår, med seger i SM i motocross och triumfen i klassikern Gotland Grand National som en höjdpunkt. Vimmerbyföraren tycks ha behållit formen. Bengtsson har imponerat i Vintercupen och han avslutade också på bästa sätt då han segrade i Töreboda. Med tiden 1:31: 59 vann han före totaltvåan i seniorklassen Oskar Lindström från Falköping. Bengtsson vann cupen totalt i sin klass och hade faktiskt avgjort cupen redan före sista deltävlingen.

Den bedriften lyckades även Jonas Blom med. Han gick rent i klassen Motion 50-59 år och vann varje deltävling han ställde upp i. Tävlingen i Töreboda var inget undantag. Roger Ottosson kan också blicka tillbaka på en bra insats i den här klassen, då han slutade nia.

– Frånsett att jag har haft ont i ett knä, så har det gått bra rakt igenom. Eftersom jag redan missat en deltävling så var jag tvungen att köra den sista för att kunna vinna totalt. Det gick bra, säger Jonas Blom, som trivdes med underlaget.

–  Det fungerade jättebra. Det var som att köra en vårdag, trots att det kom lite regn. Det var extra roligt att det gick så bra för så många av förarna härifrån trakten.

Vad händer för din del nu?

–  Det blir ganska lugnt, men jag och Oscar (Blom) ska faktiskt köra holländska mästerskapet i enduro om två helger.

Bengtsson och Bloms lagkamrat, Hugo Svensson, har också imponerat i Vintercupen. Den 14-årige talangen från Kristdala segrade i klassen UE1. Någon slutseger blev det dock inte, då Tibroåkaren Marcel Tara visade sig vara snäppet vassare och tog hem klassen utan att åka den sista deltävlingen.

Oscar Blom, VMS kom femma båda i Töreboda och totalt i juniorklassen.

I motion 40-49 år kom Mattias Jonsson, VMS, på 14:e plats i Töreboda, medan Djursdalas Niklas Fransson slutade 22:a. Fransson var bäste lokale förare totalt med en 17:e plats.

I motion -39 år kom Fabian Jonsson, VMS, på 26:e plats. Totalt var han bäst lokalt med en 90:e plats.

I Ungdom EO var Sven Höglander, DSK, 18:e man, vilket han också blev totalt.

Josefine Berglund, VMS, slutade sexa i damklassen.

Jonas Gustafsson, Vimmerby, lyckades bäst lokalt i bredd med en 42:a plats.

din del? rätt så lugnt. ska köra holländksa msäteakpe om två helger. nu filip cross för hans del.