GGN-vinnaren kommer till Vimmerby

I lördags vann Albin Elowson Gotland Grand National. Om ganska exakt en månad kommer han till Vimmerby för att försöka försvara sin titel i Novemberkåsan.

Färske GGN-vinnaren Albin Elowson är anmäl till Novemberkåsan.

Färske GGN-vinnaren Albin Elowson är anmäl till Novemberkåsan.

Foto: Sören Andersson/TT

Enduro2018-10-30 17:05

Med cirka en månad kvar till Novemberkåsan står det klart att 124 förare är anmälda till den klassiska tävlingen. Bland de anmälda återfinns västgöten och färske GGN-vinnaren Albin Elowson från FMCK Skövde. Andra namn som sticker ut är bland annat åtta-faldige kåsavinnaren Joakim Ljunggren, hemmahoppet Calle Bjerkert, rutinerade Björne Stjernsten (tidigare Carlsson) far och son Jonas och Oscar Blom. För att nämna några.

För Vimmerby MS är det femte gången totalt som man arrangerar Novemberkåsan, varav tredje gången på tio år. 1972, 1989, 2008, 2014 och nu 2018 är åren då Vimmerby MS stått som kåsaarrangör. Hur bansträckningen kommer att se ut är inte offentligt ännu - men enligt arrangörsklubben blir det en hederlig ”Vimmerbykåsa”.

– Det blir en stenigt, blött och brant. Men vi ska köra om det, inte bära om det, som jag brukar säga, förvarnar tävlingsledaren Fredrik Johansson i VMS och fortsätter:

– Normalt sett brukar man arrangera en kåsa med tio års mellanrum, men det har fattats arrangörer och vi själva vet att vi kan hoppa på det med kort varsel. Personligen tycker jag kåsan är vårt märke lite, jag är lite kåsafrälst och tycker det är en härlig tävling, säger Fredrik Johansson.

För Vimmerby MS kommer cirka 150 funktionärer att vara i arbete under första helgen i december när kåsan avgörs på marker som Vimmerbys MS får använda efter goda kontakter med traktens markägare. Det blir också första gången på mycket länge som Novemberkåsan avgörs utan enduroprofilen Martin Holm, som var SMK-ordförande och drev kåsan under många år. Martin Holm gick bort tidigare i år, 84 år gammal.

– Det kommer kännas lustigt att han inte är med i år. Han har varit en stark kraft i den här tävlingen, och man kunde alltid ringa honom om råd i olika beslut, säger Fredrik Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om