Hugo laddar för en snabb helg på USM: "Mitt sista år"

På lördag tävlar enduroföraren Hugo Svensson från Vimmerby MS i ungdoms-SM. Han har gjort fina resultat på sistone. "Jag är van med Smålandsterräng så det blir lite andra förutsättningar i helgen", säger Hugo.

Hugo Svensson är redo för helgens tävling i Malmö.

Hugo Svensson är redo för helgens tävling i Malmö.

Foto: Privat

Enduro2021-06-10 14:00

I helgen är det dags för SM:s andra deltävling i enduro för ungdomar. Det är skånska Revingehed som är platsen. Två gånger om har Hugo presterat bra i vintercupen med en fjärdeplats i årets upplaga som ett exempel. Under förra årets USM blev han placerad nia i totalen. Hugo satsar på en plats bland de tio främsta i helgen. 

– Det är mitt sista år i klassen och formen är bra. Min fart för att vara topp fem finns men topp tio är mitt mål, säger han.

Det blev en åttondeplats för Hugo i premiären i Falköping men de fina resultaten i vintercupen ser han inte som en tillfällighet. 

– Med hjälp av vintercupen vet jag vad jag ligger. Sen dess har jag börjat träna mer hojkörning och den fysiska formen är bättre nu så jag siktar på att vara högt upp i USM, säger han. 

Nu är Hugo i full fart med förberedelserna. Han har både kört och tränat i gymmet mycket. Den skånska banan som väntar kommer bli något helt annat än vad smålandskillen är van vid. 

– Banan är snabb och jag är van med mer sten, så kallad bökenduro. Det är en liten skillnad mellan snabb enduro och den mer bökiga enduroåkningen. Den här veckan har jag kört mer på motocrossbanor för där kan man få in tempot och snabbheten som behövs inför tävlingen. Många av mina konkurrenter kör mer på snabbt underlag än mig så jag behöver bli lite mer förberedd, avslutar han.

Deltävlingen avgörs på lördag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!