Pangstarten: Vimmerbyföraren SM-segrade

Filip Bengtsson är regerande svensk mästare i motocross, han vann klassiska Gotland Grand National i höstas - och i helgen fick han en pangstart i enduro-SM. Hann vann totalt i dagens tävlingar i Skövde.

Filip Bengtsson imponerade i SM-starten.

Enduro2020-07-25 17:19

När vi pratade med Filip Bengtsson inför SM-finalen berättade han för oss att han siktade högt i enduro-SM.

Och jodå, nog lyckades han motsvara sina egna högt ställda förväntningar. I fredagens SM-premiär blev han tvåa i sin klass (SM 2) bakom Albin Elowsson och slutade femma totalt bland alla förare.

Under lördagen snäppade han upp en nivå till – och vann totalt. Med tiden 1.11,30 var han 14 sekunder före fjolårets SM-vinnare Micke Persson, Karlskoga, i mål. Till trean Elowsson skiljde det 39 sekunder.

SM-tävlingarna bjöd på varierat underlag, med teknisk enduro varvat med långa skogsbanor på mountainbikespår och körning uppför slalombacken i Billingen.

– Det var riktigt roligt, säger Didrik Gustavsson, som slutade på 15:e plats i JSM 2 idag och 17:e i går. Framför sig i prislistan i samma klass hade han klubbkompisen Oscar Blom (16:e och 14:e) och Markus Lundgren, som var tolva i fredags.

Och ännu bättre gick det alltså för motocrosstjärnan Filip Bengtsson.

– Det var riktigt bra gjort av honom att vinna totalt idag. Det är imponerande, berömmer Didrik sin lagkamrat i VMS.

I klassen VRM 1 körde Vimmerbyföraren Karl Karlsson bra, då han blev sjua respektive åtta i de båda deltävlingarna.