Så är läget med Bengtsson och Bjerkert inför GGN

Världens största endurolopp vanns av Filip Bengtsson från Vimmerby förra året. I år blir det ett Gotland Grand National utan honom.

Filip Bengtsson vann Goland Grand National förra året.

Filip Bengtsson vann Goland Grand National förra året.

Foto: Dennis Pettersson

Enduro2020-10-22 16:05

Coronapandemin har gjort att många av de stora idrottsevenemangen i Sverige fått ställa in. Men endurosportens Vasalopp, Gotland Grand National, genomförs i helgen trots allt.

Filip Bengtsson från Vimmerby, som vann förra årets upplaga, är skadad och kommer inte till start. Inte heller Calle Bjerkert finns med. 

– Nej, det blir inget i år heller. Jag har inte hunnit förbereda mig som man bör. Det är alltid tråkigt att inte kunna köra men samtidigt så är det bättre att avstå om man inte hinner träna, förklarar Bjerkert.

Peter Tengvall, också från Vimmerby och VMS, var anmäld. Men 36-åringen har valt att avsluta enduro-karriären. 

– Jag slutade med det för någon månad sedan, så nu har man avslutat det kapitlet. Jag känner helt enkelt att jag inte har tid att hålla på med det mer, menar Tengvall. 

Inför helgens tävling har bland annat har antalet förare i varje startled minskats ner och varje förare får bara ha med sig en mekaniker. Det är en i raden av alla restriktioner som införts. 

Här är förarna från våra lokala klubbar som är anmälda till helgens GGN: 

Ydre MK: Peter Carlsson, Andreas Göransson, Daniel Johansson, Nemo Johansson, Peter Johansson. 

Målilla MK: Lukas Jälmestedt, Elis Lind, Svante Lind.

Vimmerby MS: Oskar Andersson, Ma Falk, Niklas Fransson, Magnus Holm, Pierre Näsholm, Håkan Nilsson, Jonas Olovsson, Roger Ottosson, Rasmus Sandsborg, Sammy Sellin, Niklas Wallerman.

Hur många av dem som är på plats och kommer till start framgår inte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!