Blom tar VM som ett genrep inför Kåsan

VM-debut. Vimmerby MS-föraren Robert Blom startar i juniorklassen när en VM-deltävling i enduro avgörs i Skövde. "Jag har inga ambitioner att nå en framskjuten placering. Jag ser det som ett led i matchningen inför Kåsan på hemmaplan i höst", säger 21-åringen.

Robert Blom från Vimmerby MS gör VM-debut i Skövde i helgen.

Robert Blom från Vimmerby MS gör VM-debut i Skövde i helgen.

Foto: Torbjörn Allvin

Enduro2023-06-02 06:00

Blom är ett namn som förpliktigar i motorkretsar i Vimmerby. Robert har visat stor talang på hojen, men skador har bromsat upp hans framfart på senare år.

– Jag åkte på ett rejält bakslag 2021 när jag kraschade och bröt både lårbenet och handen. Jag försökte mig på en comeback förra våren, men kände att kroppen inte var redo. Nu känner jag mig i princip återställd efter att ha blivit av med alla spikar och skruvar som behövdes för att få alla delar på plats. Jag känner inte av det alls när jag kör.

I de tre första deltävlingarna av Smålandscupen har Blom tagit två segrar och en andraplats. Några ambitioner att nå en pallplats i VM-deltävlingen i Skövde har han däremot inte.

– Nej, jag ställer mest upp för att få en tuff tävling på hemmaplan. Det är alldeles för hårt motstånd, men det är alltid kul att se hur man står sig.

Tävlingen är också ett led i matchningen inför årets stora uppgift. Novemberkåsan på hemmaplan i höst.

– Det har varit mitt stora mål hela tiden och det jag haft som motivation när jag tränat för att komma tillbaka efter skadan.

Hur lägger du upp säsongen fram till Kåsan?

– Det är en svår balansgång. Jag kommer att tävla en del, men inte för mycket. Jag vill inte riskera att åka på en ny skada inför kåsan.

VM-deltävlingen inleddes på torsdagen med ett Supertest och fortsätter sedan på fredag och lördag med en rad sträckor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!