Vimmerbystjärnan om comebacken: "Skönt vara tillbaka"

Ni vet storyn. Efter att precis säkrat ett nytt SM-guld i motocross, var Vimmerbyföraren Filip Bengtsson på jakt efter ett nytt i enduro. Då kraschade han och skadade sig rejält. Nu är han tillbaka och har fått en bra start på endurosäsongen: "Det känns bättre och bättre".

Filip Bengtsson, Vimmerby MS, har börjat tävla igen efter sin handskada han ådrog sig förra året.

Filip Bengtsson, Vimmerby MS, har börjat tävla igen efter sin handskada han ådrog sig förra året.

Foto: Haris Dreco

Enduro2021-02-16 18:30

Efter en lång rehabiliteringsperiod och många månader utan tävlingar, är Filip Bengtsson uppe på hojen igen och tävlar. I helgen var det dags för andra deltävlingen i Vintercupen. Den här gången i Tidaholm. 

– Jag är ganska så nöjd och det gick bättre än premiären i Töreboda helgen innan. Både körningen och känslan var bättre och även handen var okej, trots att den inte riktigt är som den var innan skadan. 

Bengtsson tycker att det är skönt att få premiärtävlingarna överstökade. 

– Ja, absolut. Den i Töreboda var kanske ingen höjdare prestationsmässigt, utan jag ville bara rulla igenom den. 

I båda tävlingarna slutade han på femte plats, där svenska eliten var på plats och tävlade. I Tidaholm var avståndet till segraren halverat. 

– Det går åt rätt håll...

Med tanke på handskadan du ådrog dig, var du skraj innan första racet?

– Nja, jag kände mig inte rädd, men visst fanns det en viss osäkerhet i början. Nu känns det allt bättre och det är skönt att komma igång med tävlingar. 

Vad händer för din del den närmaste tiden?

– Det är Smålandscupen i helgen (Värnamo), men jag tror inte att jag ska köra där. Istället siktar jag på nästa deltävling i Falköping helgen efter. Sen är det en eller två deltävlingar till. Det har blivit bra status på Vintercupen och det är roligt att köra igen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!