VMS-Bjerkert sexa på Ränneslätt

Dag ett av Ränneslättsloppet 2018 har nått sitt slut. Bäste lokala förare var Vimmerby MS-föraren Calle Bjerkert som körde in på en sjätteplats totalt.

Calle Bjerkert blev totalsexa i Ränneslättsloppet.

Calle Bjerkert blev totalsexa i Ränneslättsloppet.

Foto: Micael Rundberg

enduro2018-09-22 19:26

Calle Bjerkert från VMS slutade på en mycket stark tredjeplats förra året i Ränneslättsloppet. I år gick det inte riktigt lika bra för Bjerkert, men han slutade på en fullt godkänd sjätteplats totalt och rullade i mål som fyra i Elitklassen på tiden 03:07:44. I Elitklassen tävlade också Bjerkerts klubbkamrat Kalle Svensson, men för honom blev årets tävling ingen rolig historia då han blev diskvalificerad.

I seniorklassen fanns en Vimmerby MS-förare i form av Jesper Elgán. Han var en av de totalt 32 förare som klarade av att köra alla sex varven och det resulterade i en 14:e placering i sin klass och var den 30:e föraren totalt på tiden 03:31:33.

Även juniorklassen körde under lördagen och där var bäste VMS-föraren Linus Westergren. Han körde fem varv och det gav han en 17:e plats i klassen och 44:a totalt. VMS-juniorerna Arvid Pantzar och Arvid Karlsson körde också fem varv. Pantzar rullade in i mål som 18:e juniorförare och 51:a totalt. Karlsson blev 23:a i juniorklassen och 80:e totalt. Robert Blom avbröt efter två varv och blev 31:a i juniorklassen och 106:a i totalsammanställningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!