Fadel Youssif lämnar Motala AIF

Vimmerbykillen Fadel Youssif lämnar division två-laget Motala AIF för spel i division ett med IF Sylvia. Han lämnade just Sylvia för Motala för en och en halv säsong sedan.

14 augusti 2019 15:54

22-årige ytterbacken Mohammed Fadel Youssif, som är uppväxt i Vimmerby och som länge spelat i Vimmerby IF, har spelat i Motala AIF en och en halv säsong. I MAIF:s segermatch mot Värmbol senast utsågs han till matchens lirare i hemmalaget.

Den senaste tiden har Fadel Youssif pendlat från Norrköping. Nu byter han från Maif i tvåan till Sylvia i ettan, ett Sylvia han spelat för tidigare. På måndagen gjordes sista träningen med Maif och på tisdagen första träningen med Sylvia.

– Det är blandade känslor. Tråkigt att lämna Maif, men också spännande. Jag ska försöka visa att jag håller för ettan, säger Fadel Youssif som känner Sylvia bra efter att ha gått gymnasiet i Norrköping efter att ha lämnat Vimmerby tidigt.

– Jag har kompisar i laget och känner både tränare och sportchef, säger backen.

Motala AIF:s sportansvarige Daniel Soner kommenterar övergången:

– Fadel har alltid gett 100 procent för klubben och varit extremt professionell under sin tid i Motala AIF. En toppenkille både på och utanför planen. Men eftersom han fortfarande bor i Norrköping och tröttnat på att pendla samtidigt som han lockats av att spela på en högre nivå med Sylvia så har vi beslutat att låta spelaren lämna. Vi önskar Fadel stort lycka till framöver, säger Daniel Soner.

Motala AIF fick i lördags nytt hopp i division 2-serien då Värmbol besegrades med 2–1 i en tuff match på Idrottsparken. Sju poäng skiljer nu till Enskede som har andraplatsen som ger kvalspel uppåt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius